Много добре се чувствам, мина много добре, много освежаващо. Определено ще включа някои от смутитата в ежедневието си. Не за пръв път участвам във вашите програми, започнах преди година като бях в САЩ и много ми помогнаха! От тогава не съм спирала да се храня балансирано.
участник
При мен програмата премина сравнително добре - имах малко проблеми с голямото количество лимон за деня/появиха ми се киселини/, но след като го намалих, се подобрих. Чувствах се много свежа и чиста, поотслабнах, не изпитвах глад за обичайните храни, но ми беше трудно да се съсредоточа и да върша умствена работа. Мисля да оставя сутрешното смути за закуска и да намаля драстично храните от бяло брашно. Хареса ми постепенното преминаване от твърда храна към течна и обратно. Харесаха ми Смути във форма и Силен старт.
участник
Аз започнах програмата една седмица по-късно, така че приключвам след два дни. Чувствам се много добре, жизнена, енергична и щастлива от постигнатите резултати - отслабнах около 4 кг, но най-важното е, че се чувствам заредена. Смятам да се придържам към здравословно и балансирано хранене. Благодаря на Бени за мотивацията и всички усилия, които полагат тя и екипът й! Продължаваме напред!
участник
В първите дни имах леко главоболие, което отшумя с напредването на програмата .Не съм имала други неразположения. Чувствах се заредена и мотивирана, не усетих как минаха десетте дни. Не съм се сетила, но видимо намалих обема на тялото си и изгладих някои несъвършенства около талията предимно. Свалих килограм и половина. Кожата ми стана по-сияйна.
участник
Чувствам се прекрасно, програмата е много успешна. Харесвам съветите за здравословно хранене, като начин на живот. Перфектни сте:)
участник
Програмата мина много добре нямах главоболие, свалих досега два килограма, но аз като цяло трудно отслабвам понеже имам нарушени хормони и инсулинова резистентност и въпреки всичко с вашата програма успях да сваля за по кратък период като се има в предвид, че 5 килограма ги свалях една година :) Харесаха ми Есенно вълшебство ,Смути във форма, Спагети вкусно и много други :) Продължавайте да бъдете толкова позитивни, мили и мотивиращи просто от това имаме нужда днес:)
участник
Това е 2-та програма, която правя, първата беше в пролетната кампания, и определено тази ми мина доста по-лесно!!! Чувствам се страхотно и смъкнах няколко сантиметра от талията си :) Намирам новата програма за доста разнообразна - супата с киноа беше велика :))) Продължавайте в същата посока!
участник
Чувствам се доста по-енергична. Не можах да я изпълня на 100%, но максимално близо бях до рецептите. Свалих около 3 кг. Продължавам с водата с лимон и чай след това сутрин. Ще включа някои от салатите в менюто на моето семейство. Както и някои от смутитата и соковете.
участник
Доста добре мина. Нямах главоболие, но имах проблем със "зелените" храни. Установих, че мога в умерени количества да ги усвоявам като сок, но не и като смути. Като резултати, аз търсех почистване на организма, а не отслабване и по този показател малко по-трудно се виждат резултатите, но съм много щастлива, че направих дори и частично програмата. Скоро даже мисля отново да я повторя. Продължавам да си правя смутита, когато имам възможност. Също така и добавките хуск, пшенична трева, конопеното семе, чия и т.н си остават.
участник
Като цяло се чувствах добре през целия 10 - дневен детокс. Първите дни имах съвсем слабо главоболие, 2-рия ден получих силни болки в кръста, но всичко отмина на 5-тия ден и след това се чувствах доста добре.По време на детокса не съм усещала глад, количествата от рецептите ми бяха предостатъчни да се заситя, понякога и оставаха. Всички рецепти, които приготвих - смутита, сокове, салати бяха много вкусни и ми харесаха. С програмата свалих 2 кг., което ми е напълно достатъчно, повече и не исках. Чувствам се много добре, енергична и доволна. Цялата програма беше много добре организирана, с много упътвания и помощ.
участник
Пълна съм с енергия, с позитивизъм и прекрасно настроение :) Моята цел не беше да сваля много килограми, а детоксикация - убедена съм, че съм много "по-чиста". Определено - смутита, ядки и семена ще бъдат част от менюто ми и за в бъдеще да, хареса ми.
участник
При мен, разбира се, в началото, първите два дни бяха малко трудни откъм напасване. Глава не ме боля, но ми беше малко по-отпаднало, за разлика от следващите дни, когато енергията нахлу в тялото ми. Постигнах това, което и се надявах да направя - да се пречистя, да изчистя тялото от няколко екстри и да се почувствам наистина добре в него. Мога само са Ви поздравя за това, което правите и ентусиазма, с който го правите. Пожелавам Ви да продължавате да сте все така продуктивни и жизнени!
участник
Обикновено подобна програма я отлагам с времето, а сега бях мотивирана и подкрепяна, това много ме стимулира! Чувствам се много жизнена и бодра, "олекнах" от излишните 4 кг. Мисля да запазя някои полезни навици - сутрин ще продължа с топлата вода с лимон, а и балансирано хранене се убедих, че не е гладуване! За мен програмата е чудесна и след нея се чувствам много добре и с по- добро самочувствие!
участник
Чувствам се по-жизнена, усещам прилив на енергия, здравословното ми състояние е добро, настроението също :) Балансираното хранене е един по-добър и здравословен начин на живот!
участник
При мен мина много добре, правя програмата за 5 път , промених си начина на хранене и вече нямам главоболия през първите дни. Включвам по един сок или смути на ден и задължително свежа салата за всяко ядене. Харесва ми , че този път има повече разнообразие и много добри идеи за захранване. Обикновено там се издънвам, надявам се сега да се получи както трябва :)
участник
Програмата мина много леко при мен защото преди това вски ден пих поне по един сок. Отслабнах с 2 кг.
участник
Прочистих се и се чувствам супер енергична и изпълнена със позитивизъм. Обичам да се грижа за тялото си. Страхотни сте!
участник
Правя детокс заедно с Вас за 3ти път. Първите два пъти издържах 6-7 дена и почнах да се захранвам. Тогава се чувствах добре, но бях малко отпаднала . Сега обаче издържах много повече, даже все още си карам почти на сокове. Имам енергия, тренирам без проблем и съм горда с това . Благодарности на всички за подкрепата. Определено! Много ми харесва как ми се отразява :) Толкова сте мили и любезни . Благодаря, че ви има от сърце . Поздрави със сутрешния чай и сок :)
участник
Имах силно главоболие в края на първия ден, но мина бързо. В първите дни, които бяха само на сок, много ми се ядеше твърда храна. После свикнах. Сега чувствам, че мога да се нахраня с малко количество храна, без да прекалявам. И да ям често. Чувствам се по-добре сутрин, особено когато съм се наспала добре :) Ще пия вода с лимон. Ще наблегна повече на зеленчуци и плодове. Ще си купувам и готвя разнообразна храна. Мисля силно да огранича месото - да хапвам риба повече.
участник
Беше по-лесно от първия път. Като че ли тялото ми имаше памет и свикна по-бързо с режима - главоболието беше само 1 ден. Чувствам се страхотно - олекнала, с прибран корем, ханш и бедра, със страхотен тонус, изчистена кожа, 3 кг. надолу. Запазвам топлата вода с лимон сутрин и закуската със зелено смути за постоянно, увеличавам салатките в храненията си и всяка седмица да правя разтоварващ ден само на смути и салатки. Мисля, че така ще задържа резултатите. Харесва ми балансираното хранене. Благодаря ви за инициативата и грижливо подготвената, изчерпателно поднесена програма. За мен е много лесно и удобно да я следвам. Мисля, че наличието на тази възможност е предпоставка все повече хора да се включват осъзнавайки, че не е трудно човек да прави стъпки към един по-здрав, изпълнен с енергия и положителни емоции щастлив живот.
участник
При мен мина много добре, всичко бе премерено. Заменях някои продукти с такива, от които аз лично се чувствам добре и ми понасят. Резултат -3 кг. Ще продължа с този начин на хранене - разделно и балансирано хранене! Именно този начин на хранене е най-добрият за моя организъм и резултатът от -44 кг. за 1,4 г. го доказва! Благодаря за вниманието!
участник
Чувствам се по-енергична, не ми де вие свят и нямам сънливост.
участник
Мина супер добре, чувствам се страхотно. Не съм свалила много като килограми, но видимо съм по-малко сантиметри. Но най-важното е, че се чувствам добре. Преди това постоянно се чувствах подута. Сега съм много добре. Продължавам напред с чайовете, много вода, салати и сокове. Благодаря от сърце на Бени и всички от Здравей. Страхотни сте.
участник
Много освежаващо и вдъхновяващо. Не можах да я следвам точно, комбинирах със старата програма, импровизирах, но спазвах принципите. Ежедневно включвам чай с лимон сутрин и шот джинджи, салати, често и смути. Харесвам да се храня балансирано.
участник
Aз съм на такъв тип хранене от няколко месеца. Боря се с няколко хронични заболявания и беше наложително да променя начина си на хранене, така че програмата основно ми помогна с разнообразието. Харесах си няколко рецепти и ще си ги ползвам постоянно. Всичко ми хареса, най-много усещането за общност и че не си сам.
участник
Чувствам се заредена с енергия и съм отслабнала с 4 килограма :) По принцип гледам да се храня балансирано, със сигурност ще включа от вашите рецепти в менюто си. Искам да ви похваля, че сте се сетили за всичко - списък за пазаруване, рецепти и хранителен режим. Улесни ме доста :)
участник
Програмата мина нормално. Чувствах се много добре и свалих 2 килограма. С удоволствие ще се включа отново.
участник
Запознах с с Джусинга от блога на Бени. Впечатли ме с разнообразните рецепти и свежите продукти, които включва в менютата. Видях рекламата на Лятната детокс програма и на шега реших да пробвам. Никога досега не бях правила смути у дома. Оказа се не само забавно, но и вкусно преживяване :) Исках да изчистя тялото си от токсините, които ежедневно му доставях преди това посредством сладкиши, хляб и джънк фууд. Стремях се стриктно да изпълнявам рецептите от лятната детокс програма Чувствам се нов човек! Невероятно жизнена, усмихната и готова да покоря света! :) В началото на програмата се появи главоболие, което много бързо прогоних с усмивка и мнооого вода. С 3 кг съм по-лека. Научих за джусинга и смятам занапред да го използвам като начин на живот. Поне едното от храненията ми през деня да е задължително със сок или смути. Препоръчвам програмата, защото е здравословна. Кара те да загърбиш вредните навици и да се почувстваш добре в кожата си. Промени живота ми към по-добро. Накара ме да осъзнае кое е добро за моето тяло. Здравей е прекрасен. Радвам се че има такива ентусиасти като Бени, които помагат на хората да се почувстват добре в тялото си и да го заобичат Искам да благодаря на Бени и на всички които направиха всичко толкова организирано, подредено и достъпно за всички!
Десислава
31г. / Държавен служител
Запознах се от "Здравей" и Бени :). Харесва ми, защото е здравословно и тонизиращо. Честно казано исках да отслабна и да се харесвам повече отчасти - не винаги съм приемала плодовете и зеленчуците в течно състояние, а си ги хапвах нарязани. Чувствам се чудесно от първия ден! Свалих 5 кг и смятам да продължа още да следвам този режим на хранене. Даже препоръчвам програмата, защото виждам и лично се убеждавам в ползите от нея. Промени живота ми и още ще го променя. Съзнанието на човек се избистря, ставаш по-позитивен и добър. Дълго е за обяснение, а и всеки ден се наслагва нещо ново :) Проекта е чудесен и дано повече хора се включат в него! Едно голямо благодаря! Поздравления за инициативата, милите и мотивиращи мейли, окуражаващи и вдъхновяващи статии.....
Анелия
31г. / Адвокат
Открих страницата на "Здравей" във фейсбук и изпробвах една детокс програма. Тогава постигнах страхотни резултати и се пристрастих към фрешовете и зелените смутита. :) Качих много килограми през последната година и тялото ми не можеше да ги понесе - появиха се болки в кръста, не се чувствах комфортно в кожата си. Направи 5 дневния детокс, но издържах 7 дни. С лятното предизвикателство се чувствах чудесно, нямах апетит, имах прилив на енергия. -4кг и -4см от талията, като през това време ходех 3 пъти седмично на фитнес. Огледалото показва друга фигура. Съжалявам, че не си направих снимки - "преди - след". Аз я препоръчвам непрекъснато на приятелки, а даже имам и успех с една, която под мое ръководство свали 4 кг. Програмата действа както никоя диета не може. Започнах да следя какво ям и да се храня по-здравословно отпреди. Сайтът е чудесна идея, особено за хора като мен, които имат нужда от подкрепа, мотивация и контрол. Всички предизвикателства ми харесват, ходих пеш през май, ще се включвам и в други.
Ивелина Рангелова
53г. / Учител
Гледах преди година Fat, Sick and Nearly Dead, винаги съм обичала плодове и зеленчуци, привлече ме идеята за рестартиране на метаболизма и изобщо отношението към храненето. Започнах програмата с идеята най-вече да сваля излишните килограми. Следвах посочената програма, с някой и друг домат на обяд;) Съвсем нормално се чувствах, не съм страдала от главоболие или от мисълта, че се лишавам от нещо. Свалих 2 килограма, но ми стават дрехи от 2008 г.;)) Препоръчвам я на всички, които искат да променят начина си на живот към по-добро. Май малко поумнях към края на програмата;) Аз не съм живяла нездравословно и преди, просто ми трябваше малко побутване в друга посока;) Сайтът е прекрасен, важно е да има група за подкрепа и взаимопомощ. Вчера за пръв път ми хареса как ми стои трикото по време на урока по танци;)
Емилия Ганева
35г. / Преводач
Случайно попаднах на страничката във фейсбук преди много време, но все не ми достигаше нещо за да започна. Но когато се заформи групичката за 10-дневният детокс, си казах: "Стига толкова, Маги! Време е да направиш промяна!" :) Имах нужда да изчистя тялото си. Най-вече от натрупаното напрежение и онези 3 кг, които качвам всяка зима :) Стараех се да следвам програмата за 10-дневният детокс, макар и не напълно стриктно, защото съм свикнала да приемам по-малки количества храна и едно от храненията пропусках. Първите два дни имах АДСКО главоболие. Нямаше как да пия повече вода, защото аз винаги си пия около 2,5-3л вода на ден. Но на третият ден и соковете станаха по-приятни, и главоболието отмина. Коремчето ми се прибра, лицето ми се поизчисти от пъпчици и за мое учудване свалих тези 3 кг, макар да не очаквах :) Чувствам се по-лека, по-заредена, по-добре спя, нямам крампи в краката, почти никакви пъпки по лицето и определено ще продължа да следвам примерът, даден с тази програма и режима на захранване след нея. Вече я препоръчах на най-близките си приятелки, но и те като мен са предубедени към зелените смутита. Опитвам се да ги убедя поне да опитат :) Определено се чувствам по-добре, по-лека и по-заредена! Всъщност програмата ми даде насоките. Аз и преди това се стараех да живея здравословно. Но тук намерих много рецепти, а преди се хранех еднообразно - само с определени плодове и зеленчуци, които са ми по-достъпни. Проекта е чудесен! Поздравления за реализацията, за информираността, която предлага и за богатите рецепти. Ще продължавам да го препоръчвам! Признавам си, не следвах упражненията на Руми, макар много да я ценя като инструктор, но просто вкъщи с две деца и никакво пространство...Спортувах през ден - йога и джогинг в природата. Комбинацията с проекта Здравей беше страхотна. Смятам да повтарям сокодните на всяко пълнолуние! Ще продължавам да следя всички публикации в страничката на Здравей и в групата :) БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ! <3
Магдалена Дочева-Пеева
36г. / Счетоводител
Много пъти съм опитвала и знам, че се чувствам супер след това! Направих програма от сайта Здравей. Не съм имала никакви проблеми, никакво главоболие или други, но това може би е тъй като съм правила и преди доста детоксикации. Чувствам се с повече енергия, изглеждам по-вталена, въпреки, че не съм свалила повече от 1 кило, но това е само временно докато не започна да ям отново и готвени храни въпреки, че винаги са здравословни. Не ми се спи непрекъснато вече. Препоръчвам програмата, защото ме кара да се чувствам добре. Преди доста време Здравей промени живота ми към по-добро. Още първия път, когато направих програма от сайта на Здравей ме накара да се замисля. Не съм сигурна, но мисля, че това беше момента, в който започнах да се храня по-здравословно от всякога. Здравей е много хубав! Много е мотивиращ, зареждащ с много енергия и позитивизъм! Браво!
Катрин
32г. / Финансов Мениджър
Имах нужда от промяна! Не бях доволна от себе си, от живота си, от това как изглеждам и се чувствам! Направих 10 дневната Лятна Програма. Чувствам се жива, щастлива и красива! :) Отслабнах 4.500 кг. и промених режима си на хранене и мисленето си. Тази програма е синоним на здраве! Даже дъщеря ми вече закусва смутита с мен, тя е на 8 години. Здравей е отлично замислен и много добре приложен! Факта, че има толкова последователи и нито една лоша дума е достатъчен! Благодаря на Бени! Щастлива съм! Жива съм! :)
Виолета Кривошиева
38 г. / застраховане
Преди 5 години претърпях операция на щитовидната жлеза. Напълнях много. Изгубих контрол върху физическото и емоционалното си състояние. Реших, че трябва да взема нещата в свои ръце. Открих Здравей и следвах стриктно програмите и напътствията. В последствие започнах да импровизирам, бях възприела "философията". Първите резултати не закъсняха, чувствах се жизнена, лека, работоспособна, усмихната. За 4 месеца минус 20 кг. Вече не приемам никакви лекарства. Любовта и секса в семейството ми възкръснаха ;) Невероятно е какво въздействие оказва начина на хранене върху всеки аспект от живота ни! Бих искала да изкажа огромната си БЛАГОДАРНОСТ към Бени и нейния екип!
Севда Симеонова
41 г. / ст.финансист
6 коментара по “Коментари и Препоръки”
 1. Здравейте,

  Може ли да питам въпрос относно машините за сокове.

  Спрял съм се на ниско-оборотна машина, каквато и вие препоръчвате, но те както виждам работят на принципа на смилане, а не на рязането на продукта.

  Въпроса ми е, ще може ли да се правят всички рецепти от книгата Ви?

  Аз имам съмнения, как се работи с такава машина например с зеле, корени или други по-твърди продукти и второ, какво става с листата магданоз, копър или други такива продукти от рецептите Ви – излиза ли някакъв сок от листата мента например, при такъв метод на обработка?

  Благодаря предварително за практическите Ви съвети на база на опита Ви.

  1. Здравей :)

   Бавно-пресоващите изстисквачки работят с твърди и меки плодове, зеленчуци, зеленолистни и корени, но трябва да е качествена, а не от най-евтините, понеже те се чупят с по-твърдите ;)

 2. Здравейте на всички включени в програмата!
  Съжалявам,че не можах да се включа в нея защото счупих тазобедрена става и се наложи операция,но с удоволствие ще я направя като се възстановя.На всички желая много здраве и успехи!

 3. Чуствам се страхотно след пролетния детокс, не усещах глад изобщо, Свалих 3 кг, които запазих и досега.

 4. Здравейте,
  искам да попитам сега в летния детокс може ли да се заменят портокалите, ябълките, кивито със сезонни плодове като например пъпеш, диня, праскови? И ако да кое какво може да замени? Благодаря ви предварително

  1. Здравей :)

   Можеш да заменяш продуктите, виж този линк за повече информация: http://www.zdravei.org/zamestiteli/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *