Ползите за здравето от Заземяването

Заземяването, процесът на получаване на чувство за свързаност със земята чрез изглаждане на естествено срещащите се електрически честоти на тялото и тези на земята, е идеален начин да се оптимизира цялостното физическо и психическо здраве

Ползите за здравето от ЗаземяванетоПионери в концепцията твърдят, че електроните на Земята помагат за неутрализиране на свободните радикали, и чрез използване на тялото като проводник, е възможно тази полезна енергия да се прехвърля директно към индивида.

Премахването на бариерите, които пречат на този процес – обувки, градинарски ръкавици или други изолационни елементи – и вместо това ангажиране в дейности като босо ходене по тревата или на плажа до 30 минути дневно, или градинарство (внимателно) с голи ръце, е доказано, че е един ефективен начин да се предотвратят здравословни проблеми.

Холистични и билкови експерти обясняват, че като носят обувки с каучукови или пластмасови подметки, хората буквално се закриват от земята, поставяйки бариера, която предотвратява достъпа им до по-добро здраве; „ние се ограничаваме от неизползвани ресурси и по този начин ограничаваме излагането си на най-големия антоксидантен източник в света.“ За тези, които не са в състояние да извършват такива дейности, съществуват заземителни технологии като заземителни чаршафи, сандали и покривала за седалки на кола, служещи за постигане на същите или подобни цели.

Как заземяването помага на здравето? Проучванията показват, че заземяването повишава енергията, засилва имунната система, стимулира по-бързо изцеление и намалява стреса. Изследване, публикувано в Списание по алтернативна и допълнителна медицина, свързва заземяването с възможността да се ресинхронизира секрецията на кортизол, за да е по-балансирана с нормалния си ритъм. Кортизолът се нарича още хормон на стреса.

Д-р Даниел Чонг, който е лекар-натуропат, лицензиран в щата Орегон, казва, че заземяването „насища здравите тъкани в тялото с отрицателни електрони, като създава бариера, през която не могат да преминат тези свободни радикали, и по този начин ви предпазва от повредите, които биха предизвикали свободните радикали в противен случай.“

Ползите за здравето от ЗаземяванетоТой отбелязва, че заземяването помага за намаляване на възпалението, което може да доведе до развитието на хронични заболявания като рак и артрит, и също така обяснява, че докосването на земята спомага за увеличаване на притока на кръв.

Заземяването също е чудесен начин да възстановим връзката със себе си. Казва се, че излизането на открито и чувстването на неща като почвата, листата и тревите подхранва ума, тялото и душата, позволявайки на хората да се чувстват в едно с природата и света.


Източник: biopogled.com

Ползите за здравето от Заземяването

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *