Да караме заедно ролери и ролкови кънки

Тема: Да караме заедно ролери и ролкови кънки

Водещ: Сдружение „Екстрем скейт“

Дата: 01.07.17

Час: 16:00 

За Работилницата: Уъркшоп „Да караме заедно ролери!“ – уроци за малки и големи по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които участниците ще имат възможност да усвоят:
– основни познания по видовете ролери или ролкови кънки и протекцията за тях;
– основни правила при обуването на ролери или ролкови кънки и слагането на протекцията;
– основни движения като засилване, завиване, завиване на вътрешен и външен ръб при ролерите и други;
– основни спирания с ролерите или ролковите кънки.

Уроците по ролери и ролкови кънки(quad кънки), предвидени в Уъркшоп „Да караме заедно ролери!“, са подходящи за всички начинаещи, които желаят да опитат, без ограничение във възрастта.

Желателно е участниците да си носят лични ролери или ролкови кънки, но ако нямат собствени, а искат да опитат, може да ползват чифт от предоставените за уъркшопа от Сдружение „Екстрем скейт“, Скейтшоп Екстрем и Tempish България.

Ползването на протектори е задължително! Сдружение „Екстрем скейт“ е обединение на екипа на Екстрем спорт ООД и неформална фейсбук група „Да караме заедно ролери“, които от 6 години организират Ролерфестове, Уъркшопи с уроци по ролери и ролкови кънки и Кънкифестове (на зимни кънки по ледените пързалки) в различни локации в страната – Русе, София, Бургас, Пловдив и т.н. Събитията са насочени към всички любители на тези спортове, без ограничение във възрастта. Целта е да се популяризират скейт спортовете сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се мотивират подрастващите да прекарват по-малко време пред монитор, да се развиват социалните контакти между младите хора, да се насърчава тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура, както и да се даде възможност на хората от различни градове на България (София, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да практикуват заедно любимите си скейт спортове.
В началото на 2016 г. Екстрем спорт и основните организатори и администратори на групата „Да караме заедно ролери!“ основават Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Екстрем скейт“ имащо за цел да популяризира и развива екстремните скейт спортове (агресив, ърбан и даунхил скейтинга), слалом скейтинга, кънките на лед, скейтборд и лонгборд спортовете, карането на тротинетки и новите за България кънки за сняг SLED DOGS.

Повече за Сдружение „Екстрем скейт“ – www.extremeskate.org 


Да караме заедно ролери и ролкови кънки Да караме заедно ролери и ролкови кънки Да караме заедно ролери и ролкови кънки

Да караме заедно ролери и ролкови кънки

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Един коментар по “Да караме заедно ролери и ролкови кънки”
  1. Здравейте,

    тъй като на дъщеря ми (7 г) дядо Коледа ще й донесе за подарък кънки, а навън е зима, има ли места в София където да се карат кънки на закрито, докато дойде пролетта? :-)

    Поздрави,
    Яна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *