Таханови бисквити

Таханови бисквити

Здравей!

Това е една рецепта за вкусни бисквитки с тахан от Джулия Петрова-Цветанова :) Благодаря! Ако искаш да видиш и твоята рецепта на страниците на Здравей, разбери как ТУК

Съставки:

Начин на приготвяне:

В подходяща купа се разбъркват хубаво тахана и меда. После се добавят и всички останали продукти, без значение в какъв ред .  Полученото тесто става много меко и лепкаво. 

С лъжица се загребва малка част от сместа и после с ръце се оформят топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в тава, която е предварително покрита с хартия за печене.

С помощта на щампа (или с вилица , или каквото ви е удобно) , всяка сладка се притиска леко до получаването на желания ефект.

Сладките се пекат в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 13 минути. Важно е да не се препичат, защото стават на камък! Аз експериментирах с последните количества- исках да видя дали ще станат хрупкави бисквити. Пекох 18 минути , но се получиха много твърди и текстурата не е това, което трябва да бъде.  

Когато ги извадите от фурната те ще бъдат все още много мекички, но след броени минути се „стягат“  и вече са готови за похапване:)

Да ви е сладко!

Таханови бисквити

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *