Сусамова Тиква

Сусамова Тиква

Здравей!

Есента е един прекрасен сезон, а изобилието от тикви я прави още по-прекрасна и вкусна! Аз съм голям почитател на тиквите и често си приготвям печена тиква, защото става доста лесно, но има и други вкусни и лесни рецепти с тиква и това е една от тях :)

Тиквата има високи стойности Витамин С, съдържа калий, фосфор, калций, магнезий, желязо, мед, кобалт, каротин, целулоза и пектин. Пектинът спомага за изчистването на дебелото черво и за намаляване на нивото на холестерола. Поради ниската си калоричност, тиквата притежава диетични свойства и се препоръчва при бъбречни и сърдечносъдови заболявания.

СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша печена или варена тиква
  • 1 сл сусам
  • 1/2 чл канела
  • 1/2 чаша вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Блендирай всички съставки с помощта на блендер до получаване на хомогенна смес! ;)

ВАРИАНТИ:

  • сложи други семена или ядки
  • изпусни сусама и водата и ги замени с ядково мляко
  • добави мед или друг натурален подсладител
Сусамова Тиква

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *