Ползите от пиенето на прясно изцедени сокове за вашите деца!

Ползите от пиенето на прясно изцедени сокове за вашите деца!Почти всяка храна на земята претърпява критики, с изключение на плодовете и зеленчуците. Тези храни подхранват всяка клетка от тялото ни, помагат ни да се преборим със заболявания и съдържат почти всеки витамин и минерал, необходим за да поддържаме тялото си здраво. Без съмнение, пиенето на прясно изцедени сокове е чудесно за здравето на децата и повечето деца наистина ги обичат. Рецептите могат да бъдат направени по такъв начин, че да им харесат, а те дори няма да знаят колко е здравословно :)

Пиенето на сокове може да бъде толкова полезно за децата, колкото и за възрастните- просто сервирани в по-малки количества.  Повечето родители се опасяват,  че трябва да внимават когато дават различни прясно изцедени сокове на децата си, но често не се замислят за ефекта на “преработената храна” върху тяхното здраве.

Пресен сок е едно от най-чистите неща, които може да включите в менюто на детето си.

По-силни сокове, които съдържат спанак, кейл, зеле, магданоз и цвекло са добри за децата, но в по-малки дози. В действителност, те са силни дори и за възрастните – отнема време на организмът да свикне с тях докато е способен да поеме цяла чаша. Добавете няколко листа от спанак или стъблата на броколите и изцедете заедно с ябълка или друг сладък плод. Макар, че тези сокове имат изчистващо действие, те снабдяват организма с много нутриенти.

Даване на прясно изцеден ябълков или гроздов сок при настинка или грип е чудесна опция за набавяне на полезни вещества в тялото на та детето ви. Твърдата храна може да възпрепятства процеса на възстановяване.

Ползите от пиенето на прясно изцедени сокове за вашите деца!Започнете, като давате на детето си микс от филтрирана вода и сок няколко пъти седмично. Постепенно увеличавайте честотата, ако сокът им харесва. Опитайте със сок от един плод (ябълката е добър вариант), разреден с вода. След като детето свикне с вкуса, може да комбинирате плодовете и зеленчуците.

За бебета под две годишна възраст пиенето на прясно изцедени сокове не е необходимо, особено ако са кърмени. Детството е важен период, тъй като тогава започва мозъчното и физическото развитие на детето. Много деца обаче отказват да консумират плодове и зеленчуци и задачата на родителите да предоставят всички необходими за здравето на детето нутриенти, става много трудна. Точно поради тази причина, някои специалисти препоръчват плодовете и зеленчуците да бъдат сервирани под формата на сок.  Старайте се да приготвяте сока вкъщи, а не го набавяте от супермаркета, тъй като този който се предлага там е  често обременен с оцветители, рафинирана захар и химикали.

Децата обичат сок, а с няколко лесни трика може да накарате детето си да се влюби в тези вкусни и пълни с полезни вещества бомби

Ползите от пиенето на прясно изцедени сокове за вашите деца!1. Включете детето в процеса от купуване на плодовете и зеленчуците до сервирането им като готов сок. Невероятно е как моркова влиза в машината, а след това излиза във вид на сок, нали? :)

2. Започнете основно с плодов сок и бъдете търпеливи докато успеете да интегрирате и зеленчуци в сока на детето

3. Ако е необходимо, добавете вода

4. Прясно изцедения сок е винаги най-вкусен, когато е по- охладен. Имайте това предвид, когато го поднасяте на детето си :)

5. Използвайте красиви чаши и цветни сламки, за да направите сокчетата по-атрактивни за детското око

Сокът от моркови снабдява с витамин А, този от портокал дава на детето ви витамин C, а сокът от зеленолистни съдържа витамин Б комплекс – още едно доказателство за ползите от консумирането на сок.  Желателно е сокът, който сервирате на детето си да е прясно изцеден, тъй като соковете загубват много от полезните си вещества, ако не бъдат консумирани в кратък период  от време след направата им. Винаги почиствайте плодовете и зеленчуците добре, обелете ги, но не забравяйте да почистите и машината. Остатъчната пулпа е наситена с фибри и е много полезна за храносмилателната система, затова вместо да я изхвърляш, можеш да и намериш полезно приложение. Ето няколко съвета как.  

За завършек , не се страхувайте да давате сок на децата си. Това е храна в чист и суров вид . Ако забележите нежелана реакция от тяхна страна, причината може да е, че те не са свикнали да консумират храна в такъв чист вид. За да сте сигурни от ползите на джусинга за детето ви, приготвяйте разнообразни сокове всяка седмица.

Да ви е вкусно на вас и вашите дечица! :)

Рецепти за вкусни сокове може да намерите ТУК.


Превод за теб от Мария Шестакова! Благодаря! :)

Източници: http://www.all-about-juicing.com/Juicing_for_Children.html | https://naturya.com/things-we-love/fresh-juice-for-kids

Ползите от пиенето на прясно изцедени сокове за вашите деца!

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *