Сладолед Пъпешче

Сладолед Пъпешче

Здравей!

Днес имам за теб още едно лятно предложение! ;) Изключително лек, изключително свеж и изключително лесен сладолед от пъпеш!

Това е един прекрасен начин, по който може да хапваш любимите (поне за мен) пъпеши и да се наслаждаваш на лятото с широка усмивка и щастие в сърцето! ;)

А пъпеша е богат на витамините А, С и К, както и на калий, калций, магнезий, натрий и фосфор. Добре повлиява храносмилателната и сърдечно съдовата система и повишава имунната.

СЪСТАВКИ:

  • 2-3 резена пъпеш (вид по избор)
  • 6-7 листа мента
  • 1 сл сок от лимон
  • 1 сл натурален мед
  • 3-4 сл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежи пъпеша на малки кубчета и ги замрази за 5-6 часа. След като ги извадиш от фризера ги разчупи, за да не са слепнали и ги постави в блендера с всички останали съставки. Блендирай до хомогенна смес и след това сложи в подходящ съд и замрази за около 2 часа. И готово!

Ако блендера ти не е много мощен може да блендираш на два пъти продуктите, за да не го мъчиш. Сладоледа може да съхраняваш в камера за повече от 2 часа, само трябва да го извадиш да постои 15 минутки на стайна температура, за да омекне.

Да ти е свежо и пъпешово! ;)

Бени

Сладолед Пъпешче

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Един коментар по “Сладолед Пъпешче”
  1. Интересувам се от рецепти за болни с пропускливи черва, благодаря предварително. а сладоледът от пъпеш е нещо много вкусно .благодаря .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *