Шоколадови трюфели с фурми

Шоколадови трюфели с фурми

Здравей!

Това е една лесна и изключително сладка рецепта за шоколадови трюфели с фурми от Руми Йоцева :) Благодаря! Ако искаш да видиш и твоята рецепта на страниците на Здравей, разбери как ТУК

Съставки:

Начин на приготвяне:

Ако ползвате кухненския робот, първо смилате овесените ядки, после добавяте орехите, фурмите, водата и ароматите.

Ако нямате кухненски робот ще трябва да смелите овесените ядки в кафемелачката, да счукате орехите, да смачкате фурмите и да омесите всичко с вилица, като добавите и лъжица вода. Получава се лепкава паста.

И в двата случая, накрая добавете шоколадовия чипс или натрошените какаови зърна. Размачкайте с мокри ръце и оформете малки топки. Можете да ги оваляте в кокосови ядки, още фино смлени орехи или настърган шоколад.

Метнете ги в хладилника за 20-30 минути и после им се насладете.  От това количество се получават 10-12 трюфела, с големината на орех.

Правя ги често и с тях утолявам глада си за сладко, който обикновено неудържимо ме обзема в следобедните часове или вечер.


Шоколадови трюфели с фурми

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *