Салата Морковче

Салата Морковче

Здравей!

Това е една много лесна салатка! Ако обичаш да си хапваш моркови, ще ти допадне много и ще те разнообрази! :)

А морковите са много полезни! Те са богати на витамини А, В1, В2, В3, В6, С, Е и К. Съдържат следните минерали – калий, желязо, калций, магнезии, фосфор, натрий, сяра, хлор и хром. И са един от най-добрите източници на бета каротин. Сокът от моркови е пълен с полезни хранителни вещества и много антиоксиданти.

Рецептата е изключително семпла и се приготвя много бързо ;)

Съставки:

Начин на приготвяне:

Настържи морковите или ги направи на спирали. Добави семената, сокът от половин лимон, зехтин и сол и разбъркай. Поднеси с удоволствие!

Да ти е сладко и морковено!

Тази салата е направена с помощта на Спиралайзер.

Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК.

Салата Морковче

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *