Коментари и Препоръки

This page is having a slideshow that uses Javascript. Your browser either doesn't support Javascript or you have it turned off. To see this page as it is meant to appear please use a Javascript enabled browser.

Коментари и ПрепоръкиСевда Симеонова41 г. / ст.финансист
Преди 5 години претърпях операция на щитовидната жлеза. Напълнях много. Изгубих контрол върху физическото и емоционалното си състояние. Реших, че трябва да взема нещата в свои ръце. Открих Здравей и следвах стриктно програмите и напътствията. В последствие започнах да импровизирам, бях възприела "философията".
Първите резултати не закъсняха, чувствах се жизнена, лека, работоспособна, усмихната. За 4 месеца минус 20 кг. Вече не приемам никакви лекарства. Любовта и секса в семейството ми възкръснаха ;) Невероятно е какво въздействие оказва начина на хранене върху всеки аспект от живота ни! Бих искала да изкажа огромната си БЛАГОДАРНОСТ към Бени и нейния екип!*
Коментари и ПрепоръкиВиолета Кривошиева38 г. / застраховане
Имах нужда от промяна! Не бях доволна от себе си, от живота си, от това как изглеждам и се чувствам!
Направих 10 дневната Лятна Програма. Чувствам се жива, щастлива и красива! :) Отслабнах 4.500 кг.* и промених режима си на хранене и мисленето си. Тази програма е синоним на здраве! Даже дъщеря ми вече закусва смутита с мен, тя е на 8 години.
Здравей е отлично замислен и много добре приложен! Факта, че има толкова последователи и нито една лоша дума, е достатачен! Благодаря на Бени! Щастлива съм! Жива съм! :)
Коментари и ПрепоръкиНадежда25 г. / студентка
Мотивацията ми е да доставя повече витамини на тяло си и то да се чувства добре, следвах Лятната Програма на Здравей. Чувствам се прекрасно и по време и след това, пълна с енергия.
Не съм искала да свалям килограми, но все пак свалих 2 кг. Изглеждам свежа и тонизирана.*
Здравей промени начина ми на живот и на хранене. Мисля, че е много полезен за много хора, информацията е точно и лесно поднесена. Искам да ти благодаря, Бени! Помагаш на много хора, които са потънали в ежедневието си и не се замислят колко вредни храни ядат. Радвам се, че вече не съм от тях.
Коментари и ПрепоръкиДиана29 г. / софтуерен консултант

Случайно попаднах на сайта ви. Привлече ме идеята да опитам нещо по-различно, което не съм правила до момента. Направих 10 дневната детокс програма, идеята ми първоначално беше свалянето на килограми.

Отслабнах с 5 кг, лицето ми се поизчисти от неприятните пъпки. Мисля, че вече ще се замислям много повече какво слагам в устата си.*

Проектът Здравей е уникален! Продължавайте все така да вдъхновявате хората.

Коментари и ПрепоръкиИвелина Рангелова53 г. / учител
Качих много килограми през последната година - появиха се болки в кръста, не се чувствах комфортно в кожата си.
Открих "Здравей" във фейсбук и изпробвах една детокс програма. С Лятното Предизвикателство се чувствах чудесно, нямах апетит, имах прилив на енергия. Резултатите до момента: -4кг и -4 см от талията, като през това време ходех 3 пъти седмично на фитнес. Огледалото показва друга фигура.*
Идеята на Проекта Здравей е чудесна, особено за хора като мен, които имат нужда от подкрепа, мотивация и контрол!
Коментари и ПрепоръкиГалина Цонева39 г. / комуникации
Започнах по здравословни причини и не само. Имах нужда да намаля малко теглото си. Харесва ми това, че храним тялото си на клетъчно ниво. Тялото ни не гладува за полезни вещества.
Направих 10 дневната програма. Чувствам се повече от прекрасно. Резултата е минус 6 кг и видима външна промяна - всички ми завиждат :) Промени се мисленето ми, светогледа. В момента семейният хладилник "пращи" от плодове и зеленчуци.*
Материалите на Бени те карат неволно да се замислиш какво правиш със себе си и тялото си. Проекта е невероятен. Благодаря ви, че създадохте този сайт :)

ЗОРИ

“Казвам се Зорница Кирилова на 36 години съм .  Живея в София. Работя в офис  на ръководна административна длъжност, което само по себе си води до слаба физическа активност за съжаление. С джусинга се запознах от Фейсбуки в частност проекта “Здравей”. В началото ми се стори странна  цялата концепция на програмата, но след като по изчетох няколко неща и гледах филмите, които Бени ми препоръча, реших да опитам.

Започнах с петдневен детокс и следвах програмата, която Бени ми изпрати по мейла. През петте дни не ми беше лесно, боля ме силно глава в по-голямата част от времето, но реших да съм упорита и да издържа. Сутринта на четвъртия ден се събудих и бях изпълнена с лекота и енергия, сякаш всичко се промени с магическа пръчка. Сега съм в период на захранване, но продължавам да пия сокове и смутита. Чувствам се перфектно, даже спрях да взимам хапчетата за хемоглобина, които пиех преди защото имах лека анемия. Мисля,че тя вече е в историята ;) . Освен това свалих 5-6 кг и се чувствам ведра и имам мотивация да продължа. Бих препоръчала с две ръце тази програма на всеки който проявява интерес,защото доста хора се държат много “недружелюбно”, когато се опиташ да им обясниш, че това е нещо, което те “съживява”. 

След програмата, както писах и по-горе продължавам да пия и то с голямо удоволствие сокове, като ги редувам и разнообразявам и адаптирам с моите вкусове.Запазих закуската на сок, обядвам някаква салата или плод, след работа пия отново сок и вечер ,ако съм гладна, хапвам задушен зеленчук или салата отново. Предстои да включа в менюто си и ядки.

Проекта “Здравей” ме накара наистина да направя стъпката към по-здравословен начин на хранене и изобщо на живот. Като това се отнася и за децата ми, имам две момче на 15г и момиче на 3г. Включих активно пиенето на сокове и смутита и в техния хранителен режим, като не ги ограничавам за други неща, но самите те започнаха да избягват сладките и тестените неща, което ме прави безкрайно щастлива.

Благодаря на Бени за цялата и амбиция и стремеж да промени и помогне на хората! Благодаря от сърце за проекта “Здравей”. Ще продължа да следя всичко по него и да правя детокса всеки сезон.”

__________________________________________________________________________________________________________________

ИВАН

Здравейте, казвам се Иван Василев или както някои ме наричат Lil Vania J. Бях решил от скоро да направя един детокс първо, защото ми хареса идеята, както и историята на Бени и понеже промяната при нея наистина  беше значима, си казах защо да не го изпробвам. С една дума беше ми интересно да видя какво ще стане, защото никога до сега не бях правил нещо подобно. Бенито ми помогна  доста като ми даде няколко материала и един  блендер :) , а дойдоха с мен в Билата на пазар :). Аз направих 7 дневна програма. В началото доста време ми отне да си направя всички сокове наведнъж (нали знаете нямаме време :)) и се чудех дали няма постоянно да гладувам, но на следващия ден разбрах, че няма да имам проблем и с двете. Като цяло ето какво стана  по-време на джусинга и след това без да преувеличавам или да си измислям защото всичко си записвах:

 • Много леко се чувствах
 • Имах постоянно енергия
 • Свалих от 88,2кг до 82,7кг
 • Беше ми през повечето време студено
 • Не бях гладен през почти целия ден, а като ми се дояде изпивах сока и се чувствах  заситен
 • Първите 2-3 дни ме болия главата и след това спря, както Бени ми беше споменала
 • Като цяло не е евтино, но определено си заслужава
 • Кожата ми стана доста по-мека и гладка
 • Постоянно ходех до тоалетна по малка нужда :)
 • Възпаленията, с които имам голям проблем, изчезваха за часове, а не като преди – за дни
 • Сънят ми се подобри значително, по-свеж и по-рано се събуждах
 • Хареса ми това, че започнах  да си обръщам внимание на тялото и да си приготвям всичко сам
 • Силовите ми показатели ДРАСТИЧНО се покачиха: на обръщане, изхвърляне, всички скокове и спринтове, което доста ме изненада
 • След програмата започнах да хващам храните които ми помагат да живея по-добре 

__________________________________________________________________________________________________________________

СВЕТЛЕТО

Казвам се Светлана, на току що навършени 29 години :). Оригинално съм от София, но от 5 години живея в Нова Зеландия, където отглеждам 2те си дъщерички на 5 и 3 годинки.

За въпросната програма разбрах съвсем случайно,от Фейсбук. Реших да пробвам, до сега не бях спазвала подобен вид режим, диети много, но 5 дни на сокове не! Основната ми мотивация беше да се почувствам физически по-добре, да се освободя от натрупани токсини в организма и разбира се, се надявах да загубя някое и друго излишно килце:)

5 дневната програма я следвах стриктно, но не беше никак трудно! Сокчетата бяха много добре подбрани като съставки и количество и до глад не се стигна! Всяка сутрин ставах свежа, заредена с енергия и готова за нова доза здраве! Резултата – чувство на лекота! Бих препоръчала програмата на всеки, който е готов да промени начина си на живот към по-добро! Чувството, че се занимаваш с нещо, което ти носи здраве е много приятно! От както завърших програмата пия всеки ден поне по 2 джуса, правя и на децата, те го пият с най-голямо удоволствие:)

От програмата Здравей съм много приятно изненадана! Страхотна подготовка-като се започне с мотивационните материали, списъка с продукти за пазар, клипчетата…..дори и анкетата сега!

Браво! Супер! 

Определено, след края на детокса, осъзнах, че не ми трябват, да не кажа, че са напълно излишни, тоновете нездравословна храна, която поглъщаме всеки ден! Няма да крия, че съм голям фен на шоколада и десертите като цяло:) За 5те дни нито веднъж не се сетих и не ми се прииска да хапна нещо сладичко, напротив, мислех си колко вкусно ще бъде следващото ми сокче!

Още веднъж искам да кажа голямо БЛАГОДАРЯ на Албена!

__________________________________________________________________________________________________________________

ВЕСКО

Как се казваш? 
Веско

На колко години си?
26

От къде си, с какво се занимаваш? 
София. Професионално се занимавам с бизнес анализ. В свободното си време спортувам, слушам музика, гледам филми, чета книги и излизам с приятели.

Как се запозна с Джусинга, какво ти хареса, какво те привлече?
Разбрах от приятел, на тренировка. Привлече ме това, че никога не съм опитвал подобно нещо, че е полезно и че е предизвикателно.

Какво те накара да приемаш няколко дни течна храна, каква беше мотивацията ти?
Горното. Мислех си, че ще ми е полезно да имам по-правилни и по-здравословни хранителни навици, но никога преди не бях правил сериозни стъпки в тази посока.

Следва ли някаква специфична програма?
Следвах програмата на 5-дневния детокс без да съм бил абсолютно стриктен в количествата на соковете :))). 

Как се чувстваше по време на програмата и как след това?
Първите два дни се чувствах много странно и дори се колебаех. След това се настроих и всичко си беше ок. През нито един ден не съм “умирал от глад”, макар че на моменти дооооста ми се искаше да изям целия свят, но се оказа, че това е различно от глад… Все пак това е програма за пречистване, целта не е да се чувстваш сит или преял, а да си прочистиш организма, нали? :))

Какви резултати постигна?
За сериозни резултати ще мога да кажа след месец, защото моята цел е да променя поне с малко хранителните си навици към по-добро. Но ето някои безспорни резултати:
– Открих нови начини за хранене и нови плодове и зеленчуци.
– Обикнах джинджифила.
– Открих че има разлика между нужда от храна и желание за храна!

Би ли препоръчал тази програма на други хора и защо?
Да, дори вече го правя, препоръчвам на приятели и роднини. Причините – полезно е, вълнуващо е, предизвикателно е, забавно е!

Имаш ли си любим сок или смути?
Да! Горски плод и банан (с повечко семена)! Круша и пащърнак!

Пиеш ли сокове и смутита след програмата?
Да! Всяка сутрин, с огромно удоволствие, и то по мои рецепти! :D

Накара ли те програмата да се замислиш за по-здравословен начин на живот?
Да, мисля че си струва човек да има отношение към храненето.

Какво мислиш за проекта Здравей?
Супер е! По изключително достъпен начин показва обикновени неща, които са много полезни и готини! Давай напред!

Какво още би искал да споделиш ;)?
Как какво?! Рецепта, разбира се: 1 банан и 1 киви в пасатора на каша; 2 портокала, 1 грейпфрут и 3 см джинджифил в сокоизстисквачката на сок и после в пасатора при кашата. За закуска е идеално, тъкмо го приключвам! Името мисля да е “Excel”…

__________________________________________________________________________________________________________________

МАРИЯ

Как се казваш?
Мария Стойнова

На колко години си?
30

От къде си, с какво се занимаваш?
Работя в рекламна агенция, медии

Как се запозна с Джусинга, какво ти хареса, какво те привлече?
Интересувам се от здравословни практики и хранене и съответно търся и попадам често на подобна информация. За джусинга бях чела доста пъти в сайтове, книги и т.н., но сайта “Здравей” и инициативата на Бени да направим групово пречистване просто се появиха в правилния момент :)

Какво те накара да приемаш няколко дни течна храна, каква беше мотивацията ти?
От известно време се чувствах “не-жизнена” и имах вътрешното усещане за глад дори и след като съм се нахранила. Знаех, че трябва да направя нещо, искаше ми се да следвам някаква програма, така че наистина да съм сигурна, че не просто измъчвам тялото си, а правя нещо добро за него. Програма за 5-дневно пречистване и зареждане ми изглеждаше като да е това, което търся. Направих го дори и като експеримент – исках да видя какво ще се случи с тялото ми и дали всичко, което съм чела за джусинга е вярно.

Следва ли някаква специфична програма?
5-дневната програма от сайта “Здравей” :)

Как се чувстваше по време на програмата и как след това?
До 3-ия ден имах силно главоболие и отпадналост, останалите дни – прекрасно

Какви резултати постигна?
Със сигурност съм свалила килограми, но не знам колко точно. По-важното е, че се чувствам много по-енергична, здрава, спокойна, спя по-добре, в по-добро настроение съм.

Би ли препоръчал тази програма на други хора и защо?
Бих препоръчала и вече съм го направила, защото човек е длъжен да се грижи за себе си и той носи отговорност за физическото и емоционалното си състояние.

Промени ли Джусинга с нещо живота ти и ако да с какво?
Ами по-щастлива съм в тялото си. По-красива :) Започнах да се храня с повече “жива храна” и вярвам, че това е верния път за мен. Оптимист съм :)

Имаш ли си любим сок или смути?
Ябълка, банан и горски плодове е страхотна комбинация. Най-често си правя ябълка, морков и ананас.

Пиеш ли сокове и смутита след програмата?
Да :)

Накара ли те програмата да се замислиш за по-здравословен начин на живот?
Да, опитвам се да си създам навици да следвам повече принципи от програмата – не че не съм се опитвала и преди, но програмата ми даде изключителен стимул и прилив на мотивация.

Какво мислиш за проекта Здравей?
Прекрасно начинание. Това трябва да бъде социална кауза на всички нас – трябва да си помогнем и с това да подадем ръка и на много от хората около нас.

Какво още би искал да споделиш ;)?
Мисля, че темата за храненето трябва да се дискутира все по-публично и все повече хора да бъдат учени как да се хранят, за да са здрави. Трябва да си бъдем Джейми Оливър ние самите :) Става ми мъчно всеки път като гледам рекламите за “бърза храна”, всички сладки изделия, рафинирани храни, зърнени закуски, и т.н. Правилно хранене трябва да се учи още от училище, трябва да можем да готвим и да разберем, че нашето здраве и това на децата ни е наша отговорност и задължение. :)

__________________________________________________________________________________________________________________

ИВО

Здравейте!

Казвам се Ивайло Крайчев и съм на 36 години от София! Работя като майстор – специалист по паркети

Моята работа е свързана със сериозно физическо натоварване, но не е постоянна и от това тялото ми реагираше със качване и сваляне на килограми, но с годините някой оставаха отгоре докато не прехвърлих 100 килограма. Може да не звучи много, но на мен ми тежаха и ми пречеха да работя. Преди 3 месеца случайно попаднах на идеята за Здравословното хранене и Джусинга. Първоначално смятах Джусинга за нещо като десерт или по скоро безалкохолно, но в последствие се убедих, че това е основна, пълноценна и засищашта храна!

Това се случи след като последните 6 дни изкарах само на Джусове и Смутита по програмата  на Джейсън Вейл която Бени любезно преведе за нас. Очаквах да съм гладен през цялото време, но вместо това имах усещане за ситост и се чувствах мног добре. По време на Програмата свалих  още 5 килограма и в момента съм 80 !

Джусинга е част от Здравословното хранене която се радвам, че открих! Препоръчвам го на всеки който е пробвал всякакви БЕЗУМНИ диети от който няма ефект, а също и от отровите които продават като продукти за отслабване – изпробвах много от тях без успех!

Истината е в това което Природата ни дава – Натурално и НЕпреработено! Всичко това се случи благодарение на проекта Здравей и Благодаря на Бени за всичките усилия които полага за Нас!

Един коментар по “Коментари и Препоръки”
 1. Здравейте,

  Аз съм Теди на 26г. :)
  Тъй като работя в офис, което само по себе си говори за липса на движение, започнах да търся алтернативен начин на здравословно хранен ..и така попаднах на Бени, за което съм ужасно щастлива :)
  До сега не се бях интересувала от смутита, детоксикация и т.н. но след много четене и осъзнаване на ползите бях много надъхана да пробвам.
  Започнах с 3-дневния режим, защото не бях много сигурна как ще понеса вкусът на зеленчуците и плодовете заедно
  (ужасен чревоугодник съм и вкусовите усещания са много важни за мен) С изненада установих, че не само са приятни всички сокове, а дори са вкусни и исках да си правя още и още.
  Тъй като имам мигрена и за мен главоболието не е нещо ново, не мога да кажа, че ме е боляла силно главата първите дни или че съм имала някакъв дискомфорт. Беше ми трудно първия ден и до средата на втория от гледна точка на това, че трябваше да се боря с психическия си глад, тоест чувствах се сита, не съм гладувала, но постоянно мислех за нещо сладичко, пържено, тестено и т.н. неща с които бях свикнала да се храня.
  Установих, че за човек правещ такава детоксикация за пръв път, трябва през деня да е ангажиран и физически и психически, за да не мисли за хранителните си навици.
  Силно впечатление ми направи, че след като си пиех смутито ми ставаше много студено, а първия ден дори го проспах почти целия (аз обикновено не мога и не спя след обед). В крайна сметка от 3 преминах на 5 дневен режим, а след това исках постоянно да си правя смутита. Единственото което ме дразнеше през цялото време, беше подготовката на продуктите (миене, белене, рязане) и на сокоизтисквачката …сутрин ми отнемаше много време и за това съм решила да потърся алтернативен вариант на блендер или Чопър в който да слагам всичко (така няма и да се чудя какво да правя и с пулпът)
  Към днешна дата, съм силно пристрастена към джуситата на Бени и са неизменна част от ежедневието ми :)

  Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *