Стресът преди първия звънец и ползата от цветните есенции

Стресът преди първия звънец и ползата от цветните есенцииИ учениците, и най-вече майките им са под пара преди първия учебен ден. Без значение дали са първолачета, второкласници или в гимназията, 15-ти септември крие много стресови емоции и създава тревога, неспокойствие и съмнение дали всичко ще бъде наред. Нова среда, ново училище, нови учители, изисквания, матури, кандидатстване, нови съученици, нов график и ангажименти… а новите неща обикновено ни плашат.

Спомням си неприятната буца в стомаха преди започването на училище, а за детската градина дори няма да подхващам темата. Била съм доста затворено дете, до патология привързано към майка си и определено мога да кажа, че мразех първия учебен ден. Обхващаше ме ужас! Дълги години преди училище за мен бе почти нормална практика да ми се гади и да ми блъска лудо сърцето. Може би ми попремина към 4-ти или 5-ти клас. А винаги съм била отлична ученичка и съм имала приятелчета, но защо беше това вътрешно изтезание и до ден-днешен не мога да кажа. Искрено се надявам да не сте случай като моя, но ако се доближавате поне малко, знам през какво минавате.

Тук на помощ могат да се притекат прекрасните Австралийски цветни есенции, които са моя огромна страст напоследък.

Стресът преди първия звънец и ползата от цветните есенцииЗа тези, които не са запознати, ще разкажа накратко. Цветните есенции или също известни като Бахова терапия са част от вибрационната медицина наред с хомеопатията и кристалолечението. Могат да се приемат от всякакви възрасти хора и въздействат на широк спектър от проблеми и състояния. Интересното е, че цветните есенции от Австралия третират сфери, които не са засегнати от английските цветя, използвани от д-р Бах. Цветните есенции могат да излекуват дадена емоция или да подсилят в нас желани качества и нагласи. Действат като се напасват към самия човек, който ги приема. Достигат до дълбочината, за която той е готов и поднасят уроците, които можем да приемем. Ако дадена есенция не е за нас или за сегашния ни момент, просто няма да усетим нищо. Въздействията на есенциите са само до степента, в която ние позволим и сме готови за разгръщането. Нека да се върнем към темата за първия учебен ден и да ви представя някои конкретни насоки, които биха се повлияли от Австралийските цветни есенции:

  • Тревога, притеснение, страх и дори ужас от непознатото (и за децата, и за родителите)
  • Ниско самочувствие и неспособност за създаване на контакти и приятелства
  • Справяне с подигравки и обиди и способност да заявиш себе си
  • Неспособност за концентриране и усвояване на материала
  • Въздействия при деца с аутизъм, дислекция и хиперактивност
  • Чувство за изолираност и неспособност да се приобщиш към компания
  • Незачитане на авторитети и бунтарство
  • Липса на желание за четене и учене
  • При по-големите ученици може да се въздейства и върху аспектите, свързани със сексуалността и опознаването и приемането на тялото

Стресът преди първия звънец и ползата от цветните есенцииТова са само част от сферите на действие на есенциите. Добре би било да се направи разговор заедно с децата и родителите и да се подготви индивидуална комбинация за всеки, за да може започването на училище да премине плавно и радостно за всички. Цветните есенции биха съдействали за нашето спокойно, отворено и позитивно отношение към това, през което преминаваме. Когато сме отпуснати и знаем, че ще се справим, можем наистина да се радваме на всеки миг и на красотата на всеки един период в живота ни. С радост бих поговорила и дообяснила на всеки, който се интересува от въздействието на Австралийските цветя, просто защото знам каква огромна полза и стойност внасят те в живота за мен и моите клиенти. Нашите емоции повлияват нашето здраве, тяло, ежедневие и всичко, което се случва в живота ни. Представете си, че можете да замените негативните с позитивни и да изградите една нова, по-цялостна и градивна нагласа към живота – О, тогава наистина чудесата и изобилието стават ежедневие. Ако желаете това да се случва и на вас, почерпете от силата и мъдростта на Австралийските цветя.

Стресът преди първия звънец и ползата от цветните есенции

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *