Палачинкови Творения

Палачинкови Творения

Здравей!

Палачинки……..ммммм :) Не знам за теб, но за мен палачинките са един от десертите, който ми напомня за детството. Спомням си как като малки си правехме палачинки, първата трудно можеше да се нарече палачинка и винаги отиваше на земята, за щастие на кучето. Спомням си как се учехме да ги премятаме на тигана, колко забавно беше и как вкусно си ги хапвахме после. Майка ми също често ни правеше, прави ги и до сега. Рецептата се е поизменила, но вкусът и чувството си остава същите. Домашните палачинки вече са в здравословен вариант, който мога да те уверя не отстъпва по нищо на оригинала.

Аз не бях правила палачинки отдавна, но реших ей така да си направя една импровизация и да видя бива ли ме още в палачинките!

Рецептата е изключително лесна, няма животински продукти и подсладители ;) От нея се получават 5-6 палачинки.

Консумирай с удоволствие и мярка ;)

Да започваме!

СЪСТАВКИ:

ДОБАВКИ:

  • малко натурален мед или друг подсладител

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Постави всички съставки в блендер или в купа. Ако използваш блендер блендирай до хомогенна смес. Иначе с помощта на миксер или пасатор разбий съставките в купа. Ако сместа ти стане прекалено гъста добави малко вода, за да я разредиш.

В нагорещен тиган с не залепващо покритие сложи от сместа. Аз слагам един черпак и го разстилам така, че тънък слой от сместа да покрие дъното. Печи от едната страна за няколко минутки и след това обърни от другата.

След това сложи в чиния и добави пълнеж по желание. Аз си направих следния крем:

  • 1 банан
  • 1/2 чл какао
  • 1 чл мака
  • 2 сл лешников тахан

Съставките блендирах и стана чудесен крем!

Добави и каквито плодове ти се хапват ;)

 Може за пълнеж да опиташ да си направиш и:

Палачинкови Творения

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *