Доброволци - Фестивал на Здравето!


Следващи срещи на 31.05.2016 за Координаторите; на 02.06.2016 и на 06.06.2016 за всички заедно :)

Здравей! :)

Ако си от хората, които обичат да помагат, ако си от хората, които търсят нови предизвикателства и запознанства, ако си от хората, за които времето прекарано с малки и големи деца е щастие, ако си от хората, които обичат да дават, ако си от хората, които се усмихват без причина, ако слънцето живее в твоята душа, ние от екипа на Здравей те каним с най-голямо удоволствие да се присъединиш към Доброволците, които ще вземат участие в събитието Фестивал на Здравето! :)

За да се случи това красиво и полезно събитие, ние имаме нужда от твоята помощ и подкрепа! Включвайки се като Доброволец ти ще допринесеш за здравето на България, ти ще допринесеш много усмивки да се родят, ти ще допринесеш много любов да се загнезди в сърцата на хиляди хора, ти ще допринесеш за един по-здрав свят! :)

Подробно описание на позициите може да видиш по-долу. Избери позициите, които ти харесват и допринеси за това красиво събитие, допринеси за здравето на България! Ние ще ти осигурим много усмивки, приятели, прекрасна среда, а като Доброволец ще получиш тениска, бадж, безплатна вода по време на фестивала и безплатна храна за дните, които участваш като Доброволец!

ПОЗИЦИИ на Фестивала на Здравето


 1. Грижа за Информация и Регистрация

За тази Длъжност има определени шатри. При тях ще идват хора, които имат нужда от информация за фестивала или които искат да се регистрират за лекция, спортен клас, игра, работилничка, демонстрация или друго от обявените в програмата.

За регистрацията ще имате специални билети, които се дават на участниците и с които те могат да влизат на определено мероприятие. Всичко е безплатно за участниците, няма да оперирате с пари.

Необходимо е Доброволците на тази позиция да са сръчни, усмихнати и да желаят да помогнат на посетителя.

Тази позиция е отворена от 09:00 до 20:30 часа на 11 и 12ти


2. Грижа за провеждане на Лекции и Спортни класове

На тази Длъжност ще се занимавате с посрещането на гостите на определените лекции и спортове, да следите дали имат билет за седящо място и да им помагате да се настанят, ще им раздавате рекламни материали ако е указано. Идеята е да помогнете залата за се запълни бързо, за да може да започне на време следващото мероприятие.

Ако залата се запълни, може да настанявате хора по земята или на поляната пред шатрата където ще има видимост към лекцията/спорта

На тази длъжност ще е необходимо да сигнализирате на лекторите или треньорите, че им остават 10 минути до края и след като приключат да насочите всички участници навън при регистрацията при съответната шатра, където ще могат да си поговорят с Лектора/ Треньора. Отново идеята ни е максимално бързо да пълним и освобождаваме шатрите, защото програмата е натоварена.

Необходимо е Доброволците да са съобразителни, приветливи, учтиви и усмихнати.

Лекциите и Спортните занимания започват в 09:00 и приключват в 20:00 часа на 11 и 12ти


3. Координация на Лекции и Спорт

За тази Длъжност е необходимо да координирате лекторите и треньорите. Да държите пряка връзка с тях, за да сте сигурни, че лекциите и спортните им класове ще започнат на време, микрофоните им ще са със работещи батерии и презентациите или музиката им ще е заредена и готова за пускане от техническото лице.

За целта ще бъдете представени на участниците и ще разполагате с телефон и техните телефонни номера.

Необходимо е да се грижите лекторите да са спокойни и доволни. За тази позиция е хубаво Доброволците да са организирани, пресметливи, бързи, да не се притесняват, да могат да взимат решения, учтиви, комуникативни.

Тази позиция се изпълнява от  08:30 и приключват в 20:00 часа на 11 и 12ти


4. Грижа за провеждане на Игри, Работилнички и Демонстрации

За тази Длъжност е необходимо да обичате децата, защото по-голямата част от участниците в тези занятия ще са деца. Ще посрещате участниците, ще ги подреждате, настанявате, обяснявате където е необходимо какви са правилата. Идеята е да въведете ред. На някои от игрите ще е необходимо да наблюдавате дали част от уредите – топки, дървени стрели и подобни не излизат от района на игрите и ако излизат да ги прибирате, за да не пречим на другите посетители.

На тази позиция ще си сътрудничите с участниците, които провеждат самите мероприятия и ще им помагате където е необходимо.

Тук Доброволците е необходимо да са съобразителни, организирани, бързи, приветливи, усмихнати и разбира се да обичат деца! : )

Този тип мероприятия стартират в 10:00 часа и продължават до 20:00 часа.


5. Координация на Игри, Демонстрации и Работилнички

За тази Длъжност е необходимо да координирате водещите на мероприятията. Да държите пряка връзка с тях, за да сте сигурни, че занятията им им ще започнат на време и ще имат всичкото необходимо оборудване, което им трябва.

За целта ще бъдете представени на участниците и ще разполагате с телефон и техните телефонни номера.

Необходимо е да се грижите лекторите да са спокойни и доволни. За тази позиция е хубаво Доброволците да са организирани, пресметливи, бързи, да не се притесняват, да могат да взимат решения, учтиви, комуникативни.

Тази позиция се изпълнява от 09:30 и приключва в 20:00 часа на 11 и 12ти

6. Грижа и Координация на Сцената

На тази Длъжност ще отговаряте за подготвената програма за сцената. Необходимо е да сте в контакт с Участниците и да следите за тяхното появяване и излизане на време на сцената. Също така ще следите дали музиката, която са подали е готова за пускане в определеното време от техническото лице.

За целта ще бъдете представени на участниците и ще разполагате с телефон и техните телефонни номера.

Тези Доброволци е необходимо да бъдат организирани, пресметливи, бързи, да не се притесняват, да могат да взимат решения, учтиви, комуникативни.

Тази позиция се изпълнява от 09:30 до 20:00 часа на 11 и 12ти, като не е плътно запълнена.


7. Помощник на Изложителите

На тази позиция Доброволците ще помагат на изложителите в голямата шатра. Ще следят дали всичко при тях е наред, дали имат нужда от някаква помощ, дали искат да говорят с организаторите.

При необходимост ще им помагат за малко на щанда, ще ги заместят или ще им помогнат с донасянето на нещо спешно за тях. Също така ще им помагаме с нужда от закачане, залепване, сменяне на нещо по щанда.

Ако забележите скупчване на голяма група от хора някъде в шатрата, която пречи на останалите участници ще е необходимо да я разсеете, като разпръснете участниците и при необходимост ги изведете навън.

Необходимо е да сте усмихнати, да обичате да помагате, да сте пъргави и с желание за работа с различни хора.

Тази позиция се изпълнява от 09:30 до 20:00 часа на 11 и 12ти


8. Царят на Игрите

За тази позиция са необходими лъчезарни Доброволци, които обичат да общуват с хора и то предимно с деца.

Задачите ще са да поставяте печатчета и да карате участниците, които искат да ги получат да изпълняват определено условие. Да им давате определени награди, да ги каните да оставят своя отпечатък на Дървото на Здравето, да надувате балони и да ги раздавате на децата.

За тази позиция е необходимо да сте много лъчезарни, усмихнати, весели, добродушни, комуникативни и да обичате деца и игри. И не на последно място да обичате да раздавате подаръциии!

Тази позиция се изпълнява от 09:00 до 20:00 часа на 11 и 12ти


9. Владетелят на Поляната

Едни от най-ценните кадри! Вашата задача е да следите дали всичко на поляната протича добре, дали нещо от оборудването, огражденията, балоните, винилите и паната не се е повредило и ако се е повредило да го поправите/замените.

Да следите дали отпадъците се изхвърлят на правилните места и ако забележите боклуци да ги приберете. Да следите предвидените кофи да не се препълват и чувалите да се поставят на определеното за това място. Да следите масите в пикник зоната да са чисти и готови за сядане.

Необходимо е да помогнете и с украсата на 11ти сутринта, което ще се състои в надуване и закачане на балони, разпъване на ролбанери, закачане на не закачените винили.

Също така ще помагате за пазенето на шатрите, в които ще се намират вещите не Доброволците и всички изложители.

За тази позиция е необходимо да отговорни, точни, сръчни, усмихнати и любезни.

Тази позиция се изпълнява от 07:30 до 20:00 часа на 11 и 12ти


10. Помощник при Подреждане на Щандовете

На тази позиция Доброволците ще е необходимо да присъстват на 10.06.2016 от 12:00 часа. На всеки половин час ще идват по 5-6 изложителя и ще е необходимо да им помагаме с разтоварването на техните стоки, придвижването с количка и където е нужно – помощ с подреждането на щандовете.

За тази позиция е необходимо да сте свободни на 10.06, да имате желание да помогнете, да имате желание да пренасяте и да вдигате определени стоки, елементи и неща, които могат да бъдат и тежки.

Тази позиция се изпълнява от 12:00 до 21:00 часа на 10ти


11. Помощник за подреждане на Поляната

На тази позиция Доброволците ще е необходимо да присъстват на 10.06.2016 от 09:00 часа.

В този ден ще разпределяме и изграждаме различните зони на поляната, ще забиваме колчета, ще опъваме мрежи, ще мерим и разпределяме.

Необходимо е да сте сръчни, с желание за работа в екип, да сте свободни на 10.06, да обичате да творите и градите и да сте много, много усмихнати ; )

Тази позиция се изпълнява от 09:00 до 19:00 часа на 10ти.


12. Помощник Сглобяване на Щандове

Тук ще ни е необходимо помощ, за да подредим щандовете за участниците. Нужно е да присъствате на 10.06. Ще пренасяме част от оборудването, ще монтираме фазери, рафтове, ще редим маси, покривки, чадъри и подобни.

Необходимо е да сте сръчни, с желание за работа в екип, да сте свободни на 10.06, да обичате да творите и градите и да сте много, много усмихнати ; )

Тази позиция се изпълнява от 08:00 до 18:00 часа на 10ти.


13. Раздаване на Брошури и Флаери

За тази Длъжност Доброволците ще раздават на посетителите, както и на хората в парка флаери и брошури за Фестивала.

Необходимо е да сте усмихнати, приветливи, комуникативни. Идеята е не просто да им давате материалите, а да ги поканите на Фестивала.

Материалите ще се раздават от 15:00 до 20:00 на 10ти и от 09:00 до 20:00 на 11 и 12ти


14. Авто-пилот

За тази длъжност са необходими Доброволци, които да разполагат с превозно средство. Те могат да се включват и в другите длъжност, но ако се наложи да купят нещо, да докарат или закарат някога, това ще им е приоритет.

Нужно е да имате шофьорска книжка и кола, да не се притеснявате да боравите с пари, да познавате добре София или да имате gps, с който да боравите добре.

Тази позиция се изпълнява от 08:30 до 20:00 часа на 11 и 12ти


15. Фотограф

На тази позиция е необходимо да имаш собствена техника за снимане, може да е за снимки, може за видео. Ще си напълно свободен да заснемаш и трите дни 10, 11 и 12ти. Единственото условие е да не пречиш на изложителите и посетителите, а по-скоро да си техният усмихнат приятел ;)


Всеки Доброволец ще получи тениска, бадж, безплатна вода и храна по време на Фестивала. Придружени с много усмивки, добро настроение и приятелска среда ; )


Ако смяташ, че това е твоето място, може да се запишеш още сега! Моля, запиши се само ако си 100% сигурен, че ще може да присъстваш на една, две или всички обявени дати и на предварителните срещи, които организираме след работно време към 19:00 часа. Следващата среща е на 26.05.2016 от 19:00 часа.

Ще бъдеш ли Доброволец?! :)

Доброволци - Фестивал на Здравето!

22 коментара по “Доброволци – Фестивал на Здравето!”
 1. Аз съм от хората, които обичат да помагат, аз съм от хората, които търсят нови предизвикателства и запознанства, аз съм от хората, за които времето прекарано с малки и големи деца е щастие, аз съм от хората, които обичат да дават, аз съм от хората, които се усмихват без причина, слънцето живее в моята душа и с най-голямо удоволствие се присъединиявам към Доброволците, които ще вземат участие в събитието Фестивал на Здравето! :)

 2. Много ми се иска да съм доброволец, но съм от Пловдив, ако има вариант с по-малко идване до София бих се включила с удоволствие.

  1. Здравей, Злати :) Ще имаме поне 3 срещи в София, за да разпределим задачките :)

 3. С удоволствие бих се присъединила, но за съжаление не съм в България

 4. Хубава инициатива, искам да попитам самото събитие какво ще представлява и евентуално къде ще се проведе? Как бихме могли да станем част от него като посетители? Идеята за доброволство е много добра, но все още е прекалено далеч във времето това събитие, за да мога да обещая със сигурност присъствие и да поема ангажимент, но определено ме заинтригувахме. Бих се радвала да получа малко повече информация, относно целта и реализирането на проекта, както и с радост бих помогнала с някоя идея :)

  Хубав и щастлив ден от мен!

  1. Здравей, Дени :)

   Фестивалът на Здравето ще се проведе на 11ти и 12ти юни на голямата поляна в Южен парк, София.
   Вход свободен за всички посетители!

   Очакваме те :)

 5. като съм доброволец на фестивала на здравето два дни по цял ден в южния парк дава ли ми се обяд на мен все пак

  1. Здравей, Ивайло :)

   Благодаря ти за въпроса!
   Тази тема ще бъде обсъдена на първата среща на Доброволците и е възможно да има нещо от наша страна, но няма как да осигурим изцяло храната за 2-3 дни за толкова много хора.

 6. Това е моето място, но не бих могла да гарантирам и двата дни присъствие, особено на 12 ти.
  Но пък защо да не помогна он лайн както се казва поне на 11 ти :)

 7. Благодаря!С голямо удоволствие,от Пловдив съм!Имаме семеен празник преэ тези дни!Успех!

 8. Ах,как искам да се присъединя….Много бих искала да помогна,ако имате задачки,които не изискват присъствие…в чужбина съм. Успех от все сърце! :)

  1. Здравей,Роси! Моля да се запишеш на festival@zdravei.org
   Благодаря ти:)

 9. Здравейте Бени и останалите от екпиа на Zdravei.org!

  Със съпругата ми постоянно следим вашите събития, както и тези на Юли и много харесваме какво правите. Бихме искали да се присъедим като доброволци и да помогнем с каквото можем.
  За съжаление обаче, формата ви за регистрация е достигнала лимита ви и не е активна. Това е съобщението което се показва след като кликнеш върху бутона по-горе (The Form owner has used up their monthly quota).
  Обърнете внимание, на това понеже много хора биха могли да се откажат от записване поради тази причина.
  Доколкото до нас, ние сме готови да участваме, така че може или вие да ни добавите в списъка си или когато оправите формата за регистрация просто ни изпратете едно подсещане и ние сами ще се регистрираме.

  Продължавайте все така да радвате и помагате на хората.

  Поздрави,

  Стоил Костадинов

 10. Достигнат ли е лимитът за място на лекциите тъй като чрез + не отчита нищо или заявката е по друг начин.Благодаря

 11. Здравейте, аз и моята приятелка – Пламена ще бъдем страхотни царе на игрите!
  Желаем да изпробваме – дали ще забавляваме повече децата, или самите себе си :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *