Енергийни Барчета

Енергийни Барчета

Здравей!

Това е една много интересна рецепта от Емилия Георгиева :) Благодаря! Ако искаш да видиш и твоята рецепта на страниците на Здравей, разбери как ТУК

Отдавна се сбогувах с вафлите, Snickers та дори и любимите ми Bounty. Вече си похапвам далеч по-полезни и даващи истинска енергия техни алтернативи. Сладкиш изкушения, които са  не само са здравословни, но и задоволяват гладът  за сладко. На пазара вече има и български марки, които са достойна конкуренция на вносните. Все пак нищо не пречи човек да си направи такова десертче сам,  съобразявайки се изцяло със собственият си вкус и предпочитания. Така дойде идеята за тези барчета, които са направени от любимите ми супер храни, масла, ядки и сушени плодове.

Като начало си направих пуканки от равни части киноа, просо и амарант. Запекох семената поотделно на сух тиган при непрекъснато бъркане докато започнат да пукат.Предполагам, че би се получило и с флейкс от зърнени храни. Та ето и рецептата на моите барчета.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Ядките се нарязват на едри парчета с нож. В купа се смесват всички продукти и се разбъркват много добре. Тавичка с размери 19/17 се застила със стреч фолио или пекарска хартия, изсипва се сместа, покрива се отново с фолио или хартия и се притиска добре с ръце. Така получената кора се поставя в хладилника за 2-3 часа.
Преди да се нареже на парчета се изважда от хладилника за 15 минути да се поотпусне. Съхранява се на хладно в добре затворена кутия или буркан.

Чувствам се страхотно откакто се сбогувах с консумацията на месо и всички фаст фууд храни. Супер храните и смутитата са вече ежеднехвие, хапвам шоколад, но истински – суров, маката ми е любима. Здравей – много ми помогна да променя мисленето си по отношение на храната . По-радостното за мен е факта, че приятелите ми покрай мен забелязаха ползите от начина ми на хранене. Самите те влючиха в менюто си супер храни и замениха Колата и Фанта с прясно изцедени сокове.


Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК

Енергийни Барчета

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *