Домашно „Баунти“

Домашно "Баунти"

Здравей!

Това е една прекрасна рецепта за домашно „Баунти“ от Нели Тинкова :) Благодаря! Ако искаш да видиш и твоята рецепта на страниците на Здравей, разбери как ТУК

Съставки:

за пълнежа:

за глазурата:

Начин на приготвяне:

на пълнежа:

Кокосовото масло се оставя на стайна температура да се размекне леко. Към него се добавя медът и кокосовите стърготини, така че да се получи гъста консистенция, от която с помощта на лъжица се оформят топчета и се слагат в чиния, покрита с хартия за печене или фолио, след което чинията се прибира в хладилника или фризера, за да стегнат топчетата.

на глазурата:

На водна баня се разтапя кокосовото масло, добавя се какаото и се разбърква, след това се добавя меда и се разбърква добре. Втвърдените топчета се покриват с шоколадовата глазура с помощта на 2 лъжици (топчето се намира върху едната лъжица, а с другата го обливаме с шоколад).


Шоколадовите топчета се връщат върху, покритата с фолио или хартия чиния и се прибират отново в хладилника или фризера, за да се втвърди глазурата.

Да ти е сладко ;)


Домашно "Баунти"

Домашно "Баунти"

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
4 коментара по “Домашно „Баунти“”
    1. С друг естествен подсладител – агаве, фурми, стевия, кленов сироп, меласа :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *