Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

Пролетта дойде и е време да събудим и пречистим организма

Както може би вече знаете, добрата микрофлора е от съществено значение за огромния брой жизнени функции на тялото ни като оптимизиране на храносмилането, поддържане на имунната система, балансиране на настроенията и ускоряване на метаболизма. Всеки ден организмът ни разчита на милиарди полезни бактерии, наречени пробиотици, които са част от състава на червата. С тяхна помощ поддържаме добро здраве, което си личи от вън и от вътре.

Дори да се грижим за себе си добре, ритъмът и начинът на живот на съвременния човек, застрашава здравословния състав и количество на добри бактерии, и цялостния баланс на организма. Преработените и стерилизирани храни, използването на антибактериални почистващи препарати, прекомерния стрес, захарта и дори естествения процес на стареене могат да намалят популациите на пробиотиците, от които се нуждаем за оптимално здраве. Добрата новина е, че способността на пробиотиците да детоксикират тялото се простира отвъд това просто да ни отърве от нежеланите гости в червата. След като нашата микрофлора е балансирана и лошите бактерии са под контрол, полезната флора работи усилено, за да изтласква и предотврати навлизането на вредни организми и токсини. Нещо повече, приемът на пробиотици, освен, че внася добри бактерии в стомашно-чревния тракт, предизвиква синтез на естествени антибактериални вещества, ензими и витамини.

Добрите бактерии имат детоксикираща мощ, за която може дори да не подозираме. Те оказват благоприятни ефекти върху здравето ни като:

  • Намаляват съдържанието на тежки метали. Щамове като лактобацилите, имат способността да освобождават организма от тежки метали като олово, живак, арсен и кадмий.
  • Разрушават пестицидите. Редица проучванията показват, че някои щамове добри бактерии и ферментирали храни имат способността да разграждат пестицидите използвани в земеделието и околната среда, попадащи по въздушен път или чрез храна в човешкото тяло.
  • Изчистване на токсините от употребата на пластмаса. Бисфенол А (ВРА) е промишлен химикал, често присъстващ в пластмасовите изделия, използвани ежедневно, като например еднократни бутилки за вода. Той може да проникне в храни и течности, съхранявани в такива съдове. Пробиотиците работят, за да намалят абсорбцията и да улеснят отделянето на BPA, така че да не се натрупва и да оказва отрицателно влияние върху нашето здраве.

Пролетта и лятото са изключително подходящи сезони за мощна детоксикация. След зимния сезон, през който като по традиция, хапваме повече и намаляваме приема на зеленчуци и плодове, организмът ни забавя своя ритъм и има нужда от пречистване и събуждане. Това какво тялото ни усвоява и натрупва зависи изцяло от стомашната дейност и именно затова детоксикацията започва от храносмилателния тракт.

Грижите за чревната микрофлора са целогодишни. В топлото време много по-лесно се развиват патогенни микроорганизми в различните храни, на които се наслаждаваме на открито, без да спазваме обичайната хигиена. На морето похапваме царевица на плажа или сладолед, без да си даваме сметка за риска от бактериална или лятна вирусна инфекция. Така през лятото заменяме грипните вируси с така наречените летни, които заедно с някои бактерии, са причинители на различни по сериозност стомашни разстройства.  Независимо от причинителя – бактериална или вирусна, установена или неустановена, диарията е сериозен проблем. При бебета, малки деца и възрастни тя може да има сериозни последствия включително да се наложи хоспитализация. 

Преди да тръгнем за море или на далечно пътешествие в екзотични райони е добре да помислим за опасността, която грози стомашно-чревното ни здраве. При справянето с този проблем на помощ идват пробиотиците. С цел превенция, особено при посещение на страни с много по-различни от нашите хранителни и санитарно-хигиенни навици, е добре 2-3 седмици преди пътуването да се приемат пробиотици. Препоръчително е да бъдат формули с доказан ефект при възстановяване на чревния баланс и стимулиращи имунната система. Профилактичния прием на тези пробиотични формули може да спести провалената морска ваканция или дълго планирано пътуване за вас и децата.

Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

LactoFlor предлага формули с доказан ефект, които могат да помогнат за пречистване на организма така и при превенция за летни вируси:

  • LactoFlor Opti6
  • LactoFlor BioPlus
  • LactoFlor ProBiotic
  • LactoFlor Kids
  • LactoFlor Fibers

Как действат пробиотиците LactoFlor?

Защитени от специални DR капсули, специално подбраните български пробиотични щамове, успешно преминават през горните отдели на стомашно-чревния тракт и достигайки дебелото черво, се размножават  и контролират развитието на патогенни бактерии, като значително намаляват риска от стомашно-чревни  проблеми. Така те предпазват и лекуват.

LactoFlor EntericEcol STOP е нова генерация синбиотик, съчетаващ полезните свойства на пробиотичните дрожди от вида Sacharomyces bulardii и на специално подбрани лактобацили и бифидобактерии, което го прави двойно по-ефикасен, с клинично доказан синергичен ефект. Така EntericEcol е ефикасна помощ при диарията и други стомашно-чревни разстройства, с бърз ефект до 48 часа.

Пролетта и лятото са подходящ период да добавите пробиотиците като част от вашето ежедневие. Детоксикацията е метод на почивка, изчистване и подхранване на организма отвътре навън. А добрите бактерии, които ще натрупате при продължителен прием могат да спасят вашата ваканция.

Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *