Брокоа

Брокоа

Здравей! :)

Това е една прекрасна комбинация, която хем ще те засити, хем ще ти набави много ценни хранителни вещества! А на всичко отгоре е и вкусна ;)

СЪСТАВКИ:

за 4 порции

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Свари киноата във водата. Киноата се вари 1 към 2 (1 част киноа – 2 вода). Водата трябва да заври, после се слага киноата и се оставя да ври на най-ниската възможна степен за около 10 минутки. След това се оставя така във водата и тя поема и набъбва още.

Докато киноата се вари, нарежи тиквичката и броколито на дребно и ги задуши в тиган. Ако е необходимо добави малко водичка. Сложи подправките, а към края добави и конопеното семе. Разбъркай хубаво и готви докато зеленчуците омекнат – обикновено 10-15 минутки са достатъчни. Към зеленчуците добави киноата и разбъркай. При необходимост добави още подправки.

И готово! Да ти е вкусно и свежо!


Разбери защо е важно да накисваме киноата преди да я хапваме ТУК

Брокоа

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
2 коментара по “Брокоа”
  1. Здравей, Марти!
    Ако киноата е предварително накисната, пак ли се вари в съотношение 1:2?
    Изобщо как се вари накисната киноа?

    1. Да, рецептата е дадена с накисната киноа. Киноата се вари 1 към 2 (1 част киноа – 2 вода). Водата трябва да заври, после се слага киноата и се оставя да ври на най-ниската възможна степен за около 10 минутки. След това се оставя така във водата и тя поема и набъбва още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *