Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА)

Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА)Танци от тракийска област, изпълнени от танцьорите на АФА с хореограф акад. Иван Тодоров. Програмата включва и танци с публиката.

Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА) е създаден през 1957 година към Студентски дом на културата в град София и се счита за един от най-старите танцови ансамбли в България.
Започнал съществуването си благодарение на група ентусиазирани студенти, днес при нас танцуват хора на различна възраст. Събрани заедно от обичта към родното танцово фолклорно изкуство, всички ние посвещаваме свободното си време за изучаване на българските народни танци, песни и обичаи. Успехите на АФА се дължат на нашата любов и желанието ни да пазим и да полуляризираме фолклорния танц.
Репертоарът на Ансамбъла включва десетки постановки от всички етнографски фолклорни области на България. През повече от половинвековната си история, АФА е лауреат и носител на многобройни призове от национални и международни фестивали и конкурси.
Основател, главен художествен ръководител и хореограф на Академичен Фолклорен Ансамбъл към Студентски дом на културата и до ден днешен е акад. Иван Тодоров, отличен с награди за цялостно творчество и принос към българския фолклор.

Повече за AФА намерете ТУК и ТУК


Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА) Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА) Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА)

Академичен Фолклорен Ансамбъл (АФА)

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *