Зелено Слънце

Зелено Слънце

Вървяла си тиквата, спънала се, търкулнала се и се срещнала със спанака и взели, че се харесали ;)! Това е поредната есенна рецепта с плътен и мек вкус и се препоръчва на любителите на тиквата.

Тиквата съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, магнезий, витамин С и много витамин А. Тиквата е с изключително високо съдържание на бетакаротин. Подходяща е при алергии, кожни проблеми, за регулиране на кръвната захар, подуване на ставите, за регулиране на холестерола, както и за чернодробни неразположения.

СЪСТАВКИ:

150 гр. сурова тиква 
250 мл. бадемово мляко
1/2 банан
1/2 ч.л. канела
1 ябълка
1 голяма шепа спанак

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За тази рецепта ти е необходим само блендер. Обели тиквата, ябълката и банана. Блендирай спанака с млякото до получаване на хомогенна смес, добави останалите съставки в блендера – нарежи тиквата на кубчета, за да е по-лесно блендирането и разбъркай до еднородна смес. Ако искаш може да замразиш банана на кубчета и да го добавиш замръзнал :)

ВАРИАНТИ:

• опитай без банан
• опитай без спанак
• замести спанака с друг листен зеленчук
• замести бадемовото мляко с вода или сок от ябълка (не слагай ябълката в този случай)

Зелено Слънце

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *