Зелено Манго

Зелено Манго

Здравей!

Една много хубава и екзотична рецепта, която със сигурност ще те освежи и ще ти донесе много положителни емоции ;)

Кивито е богато на витамини – С, В1, А, Р, съдържа калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо. Повишава защитните функции на организма и е добър имуностимулатор, има антиоксидантно действие, играе роля при възстановяването на съединителната тъкан. Кивито е добро за храносмилателната система, изчистването и активизирането на организма.

СЪСТАВКИ:

  • 1/2 манго
  • 2 кивита
  • 1 шепа спанак
  • 200 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За тази рецепта се изисква само блендер. Постави спанака и водата в блендер и блендирай до хомогенна смес. Нарежи мангото и кивитата и ги добави – блендирай до готовност. Много лесно и вкусно!

Ако искаш смутито да е по-гъсто, добави по-малко вода. Също така може да използваш замразено манго или киви и ще получил нещо като сладоледен шейк :)

ВАРИАНТИ:

• блендирай с лед ако никоя от съставките ти не е замразена
• добави 1/2 манго за още по-тропически вкус
• замени спанака с маруля, кейл, листа от цвекло или ряпа…

Зелено Манго

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *