Зелено Карфиолче

Зелено Карфиолче

Здравей!

Специално за теб една нестандартна, но много интересна рецепта. Не знам дали си пил сок от карфиол, но защо да не опиташ днес?

Карфиолът е от род Зеле и е най-лесното за усвояване зеле :). Той е богат на витамини А, С, В1, В2, В5, В6, К и омега-3 мастни киселини, съдържа бета каротин, магнезий и фолиева киселина. Карфиолът има силно антиоксидантно действие и противовъзпалителен характер.

СЪСТАВКИ:

2 ябълки
1/3 лимон
1 шепа спанак
1/2 малка глава карфиол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстискай продуктите със сокоизстисквачка, като затиснеш спанака и лимона между ябълките, за да изцедиш повече сок, изсипи в чаша и по желание добави лед.

Ако искаш да е по-сладко, добави още една ябълка :)

ВАРИАНТИ:

• замести спанака с някакъв друг листен зеленчук

Зелено Карфиолче

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *