За преяждането по празниците и 10 начина как да предотвратим последиците от стреса за нашето тяло

Ех, празници! Толкова е хубаво – цялото семейство заедно, почивни дни, приятели, анти-стрес на макс!
Целият ни график е пълен с виждане с приятели и ходене по гостита.
Трапезите са отрупани със всевъзможни вкуснотии, приготвени от любимите ни хора. Спокойствие, идилия и много изкушения.
Да, празничните трапези символизират и честват изобилието, зареждат годината с благоденствие и богатство.

Признавам си, това ми е любимото време от зимата :) Тази година обаче си обещах да развенчая един мит – този за качването на килограми по празниците.

За преяждането по празниците и 10 начина как да предотвратим последиците от стреса за нашето тялоЗнаете мнението ми за храненето с позитивна емоция – често съм го споделяла в моите публикации. Ако запазим емоциите положителни и се храним с наслада и удоволствие, като разбира се, слушаме и тялото си, неговите сигнали и желания, вярвам, че проблем с празничното преяждане няма да се наблюдава. Обаче, какво се случва в действителност:

1. Ядем супер хаотично, смесвайки толкова много храни, че тялото ни едвам смогва да ги преработи.
2. Ядем просто заради идеята, а не защото сме гладни.
3. Ядем „да не обидим някого…“, което е просто … нелогично.
4. Чувстваме се тежки, гузни, виновни и си обещаваме следващите празници да минат по-различно.

Реално, това, което правим по празниците масово, е СТРЕС за нашето тяло. Как можем да предотвратим последиците за нашето тяло от това?

За преяждането по празниците и 10 начина как да предотвратим последиците от стреса за нашето тяло1. Яжте с удоволствие и запазете прекрасните празнични емоции.
2. Дъвчете храната добре, така подпомагате доста вашето хранисмилане.
3. Слушайте реакциите на вашето тяло – ако ви подаде сигнал за ситост, спрете! Като ви подаде сигнала, Спрете наистина! :)
4. Сортирайте блюдата. Например: Оставете плодовете, ядките и всички сладки изкушения като самостоятелни хранения, а не като част от голямото преяждане.
5. Движете се. Спорт, разходки, танци, всяка активност е добре дошла. Така или иначе приемът на калории ще е по-голям, нека и изгарянето им да е по-голямо.
6. Научете се да казвате НЕ.
7. Стремете се да спазвате хранителния си режим, ако имате такъв, ВЪПРЕКИ празниците.
8. След големи ексцесии върху организма си дайте почивка с лек, разтоварващ ден, богат на антиоксидантни храни. Особено при тези, които консумират и алкохол.
9. Less is more. (По-малко е повече.) Този принцип важи в пълна степен за празничните обилни хапвания. Стремете се да отстоите себе си пред майки и баби и да успеете да получите половин, а не цяла порция. Така или иначе ще ви досипят няколко пъти.
10. Обичайте себе си, дори и да преядете. Обичайте себе си, дори и да не спазите всичко. Обичайте себе си и се радвайте на победите си – малки и големи. Чувството на вина, гняв и самобичуване няма да услорят метаболизма ви, даже напротив.

Ако все пак изкушенията са огромни и в края на почивните дни трудно влизате в любимите си дрехи, да спрете да ядете за няколко дни най-ненужното нещо в този сценарий, защото ще стресирате още повече организма си.

Така че с мярка и любов вземете максимума от празничното настроение и се грижете за себе си.
Ако след празниците желаете да си подарите здравословен стил и начин на хранене, който да подкрепя вашето тяло да бъде здраво, младо и красиво, може да се свържете с мен. Ако част от новогодишните ви обещания към себе си са да сте в по-добра форма, ще се радвам да съм ви полезна с моята система за клетъчно хранене. За контакти и информация: www.deniandonova.com

Радвайте се на празниците и се насладете на коледната еуфория с всички сетива,

Дени


За преяждането по празниците и 10 начина как да предотвратим последиците от стреса за нашето тяло

За преяждането по празниците и 10 начина как да предотвратим последиците от стреса за нашето тяло

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *