Вкусно Зеленце

Вкусно Зеленце

Здравей! Това е рецепта за хората, които обичат да опитват нови неща и не ги е страх да експериментират :). Ако решиш да я опиташ, изобщо няма да останеш разочарован, вкусът е много богат и интересен. Пък ако не ти допадне, ще знаеш, че днес си се осмелил да опиташ нещо различно и ново ;)

А какво знаем за вкусното зеленце – съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, витамините А, С и малки количества В-комплекс. Също така зелето съдържа един рядко срещан минерал, а именно сярата. Тя стимулира благоприятна микро флора в дебелото черво и пречи на приетите с храната канцерогенни химикали да се съединят и да образуват злокачествени образувания. Към това може да добавим, че зелето спомага и за намаляване на холестерола.

СЪСТАВКИ:

2 ябълки
1 стрък целина или малка шепа листа от целина
1/3 лимон
1/2 малка зелка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстискай продуктите със сокоизстисквачка, изсипи в чаша, и по желание добави лед. Бързо и лесно ;)!

Ако си начинаещ в зелените сокове, може да добавиш още една ябълка за сладост или просто използвай по-големи сладки ябълки :)

ВАРИАНТИ:

• добави спанак

Вкусно Зеленце

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *