Вкусни Валентинки

Вкусни Валентинки

Здравей!

Аз не съм от най-големите фенове на празници тип св. Валентин, защото смятам, че не ни трябва определен ден, в който да покажем обичта си на човека до себе си. И честно казано не го и празнувам. Но пък от друга страна мисля, че е чудесен повод да си направим нещо вкусно и тематично ;) Тези вкусни сурови валентинки може да си приготвяш с повод и без повод или всеки път, когато искаш да покажеш на някой колко е специален за теб ;)

СЪСТАВКИ:

150 гр лешници – накиснати за около 6 часа
150 гр кашу – накиснато за около 3 часа
50 гр кокосови стърготини
3 сл мед или друг подсладител – агаве, кленов сироп, фурми…
1-2 сл вода

ДОБАВКИ:

годжи бери

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В кухненски робот постави лешниците и кашуто. Разбъркай докато се натрошат ситно. След това добави кокоса и лъжиците мед (или подсладител по твой избор). Разбивай докато започне да се оформя смес като тесто. Ако сместа ти е суха, добави 1-2 сл вода. Така ще стане достатъчно лепкава, за да образува тесто :)

Готовото тесто може да оформиш в желаната от теб форма. В случая аз съм използвала силиконова форма за лед сърце. Тестото се поставя във формата и се натиска хубаво, за да се запълни плътно, след това се натиска леко отгоре и сърцето излиза много лесно. Получават се около 30 сладки.

Към част от тестото съм добавила годжи бери. Няма определен грамаж, както се казва на око ;) И после оформих по същия начин с формата сърце.

Ако не ги хапнете веднага, ги прибери в хладилника ;)

Вкусни Валентинки

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *