Тонус

Тонус

Здравей!

Днес ти предлагам едно много, много вкусно и тонизиращо смути! То е изключително свежо с лек карамелен вкус и със сигурност ще направи деня ти слънчев и щастлив ;)

В това смути съм сложила една вкусна супер храна – Мака, която разбира се е по желание. Именно тя дава карамеления привкус :)

Мака коренът е богат на протеин, фибри, минерали – селен, калций, магнезий и желязо и ценни хранителни вещества. Той съдържа 19 аминокиселини. Тази супер храна стимулира имунната система, мозъчната дейност и работата на цялото тяло. Отразява се добре при анемия и регулира хормонални нарушения при жените. Жителите на Андите използват мака за повишаване на енергията и либидото.

Да напомня отново и за райските ябълки – много важно е, когато решиш да използваш райски ябълки в смути или просто да ги хапнеш така, да ги изчакаш да узреят хубаво. Готовият плод трябва да е мек и тъмно оранжев. Аз го сравнявам с мушмулите, за да са готови, те трябва да са меки и по-тъмни. Неузрялата райска ябълка е твърда и като се отхапе има не особено хубав вкус и се полепва в устата.

Райската ябълка съдържа калий, калций, фосфор, натрий, желязо, витамин С и глутаминова киселина. Голямото количество йод я прави много добро средство за борба със заболявания на щитовидната жлеза. Добра е за лечение на анемия, проблеми със стомашночревния тракт, при грип и настинка – повишаване защитните сили на организма.

СЪСТАВКИ:

  • 7-8 мандарини
  • 1 райска ябълка
  • 1/2 тиквичка
  • 1/2 чл мака

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстисквай със сокоизстисквачка мандарините и тиквичката и блендирай сока с райската ябълка и маката.

Да ти е сладко! ;)

Тонус

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *