Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение

Здравей,

Днес ще споделя с теб една техника, която много бързо променя вътрешното ни състояние. 

Както винаги, изпълнява се много лесно, действието й е мигновено и не изисква някакви специални умения :)

Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроениеПреди да разбереш какво точно е нужно да направиш, ще ти споделя кратка и важна информация за една много важна част от нашия организъм – това е тимусната жлеза. Тимусът е ендокринна жлеза, съставена от два дяла. Те са разположени симетрично, от двете страни на трахеята, зад гръдната кост и пред сърцето. Има много важна функция за запазване на енергийния баланс в организма. Наричат я още точката на жизнеността и младостта на нашия организъм. Да я намерите е лесно. Необходимо е да поставите събрани два пръста под вдлъбнатината на ключицата. Това е приблизителното местоположение на тимусната жлеза – централната част на гърдите, точно зад гръдната кост.

Има един много лесен и ефективен метод за въздействие върху тимуса, ефективно стимулиращ вътрешната жизненост – почукване, поглаждане и масажиране на тази точка. Ако правите това редовно сутрин и няколко пъти през деня, точката на младостта ще се активира и ще се почувствате много по-енергични, весели и радостни. Въпреки привидната незначителност на процедурите, тяхното положително въздействие е необичайно голямо и има огромно влияние върху оздравяването и подмладяването на организма.

Ето и какво е нужно да направите:

Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания през  носа като при вдишване избутвате с въздух корема напред, а при издишване го прибирате назад. 

Разтрийте интензивно длани една в друга, докато усетите загряване и поставете двете ръце върху гръдния кош с дланите към него една върху друга. Задръжте ги там около 10-15 секунди.

Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроениеЗапочнете да масажирате мястото, където е разположена тимусната жлеза с дясната си ръка като използвате върха на пръстите си с леко кръгово движение по посока на часовниковата стрелка и съвсем лек натиск. Правете това колкото ви е приятно, обикновено около 20-30 секунди са достатъчни. 

Започнете в бавен и постепенен ритъм да потупвате областта на тимусната жлеза. Около 20 потупвания са достатъчни, ако усетите, че имате нужда, увеличете потупванията. Бъдете нежни и внимателни със себе си. Ако усетите дискомфорт, прекратете изпълняването на потупването.

Правете това по няколко пъти на ден, винаги когато усетите потребност.

Вдишваме и издишваме дълбоко и завършваме практиката.

А сега е време да се усмихнеш отвътре. Усмихни се и отвън и се потопи в хубавата енергия на твоя ден :)

Love,

Стояна


Източници: www.throughtheyes.com, biomedis.info, wikipedia


Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение

Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение

Повече за Стояна Кирова

Стояна е автор и управител на холистичната платформа iamhouse.bg. Маркетинг и PR специалист с богат опит в медиите и рекламата. Има обширни интереси и знания в сферата на холистичния начин на живот, а най-голямата й цел е да прави от всеки ден най-добрия и да вдъхновява всеки, който иска да живее живота на мечтите си - да го направи :)
Един коментар по “Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение”
  1. Мила Стояна,гледам те с интерес,прилагам старателно някой техники.. Ако може,сподели техника за подтискане на емоционален глад(след неуспешна бременност).Благодаря предварително :-)

    Ваня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *