SPEICK

SPEICK80-годишна семейна компания с традиции и вдъхновение от билките, тяхната история и ефективност. Основна съставка в козметиката е уникалното в културно исторически план медицинско растение Speick (Lat. Valeriana celtica) с хармонизиращо действие.

Растението Speick има успокояващо действие върху централната нервната система и едновременно с това стимулиращ ефект върху вегетативната нервна система. Speick успокоява и ревитализира тялото, ума и душата.

За да откриете Speick, вие трябва първо да преодолеете надморската височина на Каринтските Алпи. Ще намерите това, което търсите на около 1,800м. Speick изгражда хармонизираща сила в защитената биосфера на резервата в Планините Нок.

Ценното масло Speick е внимателно получавано от корените на растението от хиляди години. Speick е използван в ароматните вани, в Египет ценното масло е използвано като грижа за кожата 500г пр. Хр. Векове наред всеки ден по няколко тона от растението Speick са били изнасяни от Венеция по целия свят.

През 1936 година, Speick е заплашен от изчезване и поставен под защита. Така растението губи своята икономическа важност и потъва в забвение. Speick се събира ръчно, така както е било векове наред и е важен източник на доходи за алпийските семейства, които имат лиценз да го събират.

Единствените продукти в света, които съдържат уникалния екстракт от Speick са тези на натурална козметика Speick. Те са сертифицирани като биологически регулирани от 2003г.

Екстрактът от Speick се комбинира с други съставки в зависимост от продуктите. Заедно с ценният екстракт Speick в серията Speick Thermal, например, се съдържат водорасли и кварц в комбинация с плодов аромат на етерични масла.

SPEICK

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *