Сок Морколи

Сок Морколи

Здравей :)

Днес за теб имаме една витаминозна бомба! Не пропускай да си я приготвиш и да се заредиш с енергия и ценни хранителни вещества! :)

Морковите са богати на витамини А, В1, В2, В3, В6, С, Е и К. Съдържат следните минерали – калий, желязо, калций, магнезии, фосфор, натрий, сяра, хлор и хром. И са един от най-добрите източници на бета каротин. Сокът от моркови е пълен с полезни хранителни вещества и много антиоксиданти.

Броколито е не само вкусно. Доказано е многократно, че то съдържа удивителни съединения, които лекуват тялото и предотвратяват повреждането на клетките. Когато се консумира сурово, броколи съдържа изобилие от ценни хранителни вещества. Важно е да се отбележи, че е най-добре то да се консумира сурово, тъй като готвенето и другите топлинни процеси разрушават някои от неговите антиоксиданти. Броколи има два пъти повече витамин С от това на един портокал и има противоракови и противовирусни качества от съдържанието си на селен.

Джинджифилът е полезен срещу настинка, може да се каже, че е натурален антибиотик, действа анти-възпалително, намалява холестерола. Съдържа мед, калий, натрий, желязо, калций, цинк, фосфор и магнезий.

Съставки:

  • 2 ябълки
  • 1 лимон
  • 1 шепа броколи
  • 2 моркова
  • 2-3 мм резен джинджифил

Начин на приготвяне:

Изстискай всички съставки с помощта на сокоизстисквачка и се наслади на прекрасния вкус и аромат!

Сок Морколи

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Марти и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *