Сладко от Череши Без Захар

Сладко от Череши Без Захар

Здравей!

Тази рецепти ми я каза една приятелка и много и благодаря! ;) Сладката са част от детството ми и винаги са били прекрасно допълнение към кисело мляко, палачинки, филийка или просто да си ги хапваш ей така! Да, обаче в тях има толкова много бяла захар, че е доста по-добре да не ги ядем и да си останат само спомен ;)

Радвам се, че вече не е така! Има лесна рецепта за сладко без захар! Получава се едно прекрасно и много сладко сладко! ;) И човек започва да се пита, защо изобщо слагаме захар на сладката от плодове, та те са толкова сладки сами по себе си?!

Представям ти тази проста и лесна рецепта, надявам се с нея да зарадваш хората около теб ;) Ако знаеш, че следобеда ще си във вкъщи, спокойно може да спретнеш това вкусно сладко! Разбира се консумирайте с удоволствие и мярка! :)

СЪСТАВКИ:

  • бели или червени череши
  • канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Колко череши да си приготвиш? Зависи колко сладко искаш да направиш. За 1 голям буркан със сладко трябват около 3 килограма по мои груби сметки :)

Изчисти костилките на черешите. Има чудесни машинки, с които костилките се чистят за минути, а не часове ;) След като черешите са без костилки ги сложи в подходяща тенджера. Пусни котлона на най-високата степен докато започнат да врят. Черешките си пускат сок, така, че няма да загорят ;)

След като заври сладкото намали котлона за да къкри тихо. Добави няколко пръчки канела или 1-2 чл. И така вари до желаната гъстота. В началото не се налага да се бърка, но когато започне да се сгъстява може да го разбъркваш от време на време. В зависимост от количеството череши сладкото ще се вари 3-6 часа. Спокойно може да си вършиш други неща, то няма да ти изисква много внимание и време ;)

След като стане готово го изсипи в буркани и ги затвори. Когато е топло прави много добър вакум ;)

Тъй като срокът му на годност още е в процес на изследване, най-добре съхранявай в хладилника.

Да ти е сладко и черешово!

Сладко от Череши Без Захар

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
3 коментара по “Сладко от Череши Без Захар”
  1. Привет!
    Ще последвам идеята за сладко без захар, но съхранението ме притеснява. Все пак една значителна част от хладилника би била заета от буркани, ако разчитам на този вариант :)
    Та въпросът ми е дали вече може да споделите опит за съхранение извън хладилник?

    1. Здравейте, малко късно се включвам, защото вече няма череши, но се надявам да бъда полезна с с моите рецепти. Аз приготвям сладко от сини сливи и праскови без захар.Сливите срязвам на две, вадя костилките и нареждам върху хартия със срязаната страна нагоре(може без хартия в порцеланова или стъклена тава) и пека на фурна. Прибирам в бурканчета и ги заварявам за 15-20 минути.Издържат до следващата година.Прасковите ги правя по същия начин, но ги нарязвам на резени.Плодовете трябва да са добре узрели и сладки.Става много вкусно и може да се хапва без угризения.

  2. Може ли телефон за връзка моят е. 0882517128 Искам да попитам за други рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *