За самочувствието след бременност

Съвсем случайно попаднах на коментар във една бебешка фейсбук група… и освен, че се хванах за главата за сума ти неверни, да не кажа и вредни неща, нямащи нищо общо с логиката на тялото, природата, медицината и пр., се натъкнах на коментар и за показването с бански след бременност и раждане… и просто ми се прииска да взема отношение по темата.


Първо, ще ви споделям само моето мнение по този въпрос, не е задължително да се съгласявате :)


За самочувствието след бременност
Второ, искрено се надявам, след като прочетат това, все повече майки да се чувстват в прекрасно здраве, топ форма и да имат самочувствие – на плажа, в парка, всъщност навсякъде.

Започвам с това, да си бременна или да имаш дете НЕ е диагноза, не е задължително след това никога да не можеш да си влезеш в номера от преди бременността или в онази любима рокля/дънки/панталон. Не е нужно да си слагаме етикет „раждала жена“ или „майка на еди-колко-си деца“ с онзи негативен привкус, че това е извинение да не се харесваме в огледалото и да имаме ниско самочувствие.

Да, тялото се променя по време на бременността и след раждането. Да, и това е нормално! Но природата е заложила в нас механизмите да се върнем отново във формата си, а по мое мнение – да бъдем с още по-добра форма! Разбира се, обичам и винаги говоря от личен опит. Моята дъщеря утре става на десет месеца. От втората си седмица въпреки секцио раждането, спокойно влизам в старите си рокли и хора, които не бяха разбрали, че съм станала майка, бяха тотално изненадани.


Продължавам да кърмя моята дъщеря. И не, не съм напълняла заради кърменето.


А от месец насам, спазвайки един мой нов експериментален режим за клетъчно хранене, вече съм в мерките, които съм имала в гимназията. (Вмъквам, че съм на 31. При още по-млади момичета всички тези процеси се случват още по-бързо и с лекота).


Много държа да отбележа, че целият дискомфорт с невъзможността да си върнем нашите килограми, с падане на коса, с чупене на нокти, с поява на ниско самочувствие и следродилна депресия се дължи на няколко много важни фактора:

  • Небалансирано хранене
  • Създаване на дефицити на различни хранителни вещества
  • Дехидратиране
  • Киселинност
  • Невъзможност за справяне със стреса и новите ни отговорности


Разбира се, човекът, който може да намери решение на ситуацията, сме ние. И ако не сме доволни от сегашното положение, може да си изберем 1, 2 или 3 неща, с които да започнем намирането на баланса ни:
1. Напишете списък за поне 20 хубави неща, които ви е донесло майчинството ( Убедена съм, че списъкът може да е много по-дълъг!)
2. Разговаряйте с партньора си и му споделете вашите притеснения. В повечето За самочувствието след бременностслучаи, които наблюдавам, татковците са много подкрепящи и любящи. Та вие сте майка на детето му!!! За себе си мога да кажа, че особено сега от перспективата на времето не е минал и ден, в който да не получа комплимент от бащата на детето ми. Това може много да подкрепи вашето самочувствие и самооценка. Но, нали не забравяте, вие сте водещите:) Забелязала съм уникални резултати на психоемоционалното състояние при използване на Австралийските цветни есенции. Мисля, че са прекрасно средство в този случай да приемем себе си и тялото си, да се отворим за любов и признание. Често ги използвам при клиенти и резултатите са великолепни.
3. Разбира се, балансиран хранителен режим. Можете да се постараете да намалите количеството на храни, които знаете, че ви товарят. И да увеличете дяла на по-здравословните в ежедневното ви хранене.
4. Коригиране на хидратацията, киселинността и дефицитите (Ако сами не успявате да си направите план или просто нямате исканите резултати, сверете часовника с някой, който вече е бил там и е специалист по темата)
5. Поддържайте висока и позитивна вибрация. Многото кила, дискомфортите и болестите не я обичат. Това е вашата най-голяма профилактика!

Обичайте се! Приемете се в цялата ви уникалност и красота! И разбира се, наслаждавайте се на живота!

Оставам на ваше разположение за възникнали въпроси и коментари! Ще се радвам да ви поканя на среща в новия ми кабинет!

С пожелание с радост да си носите банския с бебче на ръце или мъниче, щъкащо около вас, и да се чувствате обичана и желана от таткото на вашето дете!

 
Дени

За самочувствието след бременност

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *