Салатка с Бамя

Салатка с Бамя

Здравей!

С риск да се повторя – много обичам бамя! По време на месеца, в който хапвам само сурова храна, ми е трудно да я гледам на пазара и да точа лиги. За мое щастие човека от сергията, където се продаваше, ми каза, че била много вкусна и сурова :) Само това ми трябваше! Веднага си купих и се поразрових после в нета да видя как се яде сурова – е яде се по всякакви начини, най-лесно на салата ;)

Наистина е много вкусна и хрупкава, особено като се комбинира с доматки и лимон! Салатката е хубаво да се хапва на момента, защото бамята започва да си пуска специфичния сос и на някой може да не му е много приятно ;)

СЪСТАВКИ:

  • 2 шепи сурова бамя
  • 1 голям розов домат
  • 1 морков
  • 1 зелена или жълта чушка
  • 1/2 авокадо (опция)
  • 1 лимон

ДОБАВКИ:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Махни дръжките на бамята и я нарежи на тънки кръгчета. Постави я в купа или чиния и добави другите нарязани зеленчуци. Овкуси със сока на лимона и по-желание си сложи някаква добавка :) Разбъркай и си готов!

Салатка с Бамя

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *