Сакрална архитектура

Жана Иванова – Сакрална архитектура на тялото

Сакрална архитектураИздателска Къща “Жануа 98” и Жана Иванова представят Сакрална Архитектура на Тялото по системата на Натали Дроен.

Сакрална Архитектура на Тялото е оздравителна система от упражнения, която не тренира мускулите, а костите. Упражненията се препоръчват за наместване на прешлени, изправяне на осанката, възстановяване гъвкавостта на ставите. Философията на системата е много проста – всичко в тялото е свързано и едно дребно изкривяване води до много други.

Жана Иванова е откривател на системата за България. Тя разучава системата от движения на тялото вече 5 години. Периодично организира и провежда семинари в България с ученичките на Натали Дроен от Санкт Петербург. Те са първите, които са преподавали на Жана и тя успява с тяхната подкрепа да пренесе учението и у нас.

Системата от упражнения, която Натали Дроен създава,оздравява тялото, но и духа. Вдъхва увереност, смелост и спокойствие. Жана е категорична, че тялото е само инструмент и, че нашето вътрешно себеусещане определя стойката на тялото ни.

Състоянието на духа се отразява на физиологичното състояние – при най-малък страх човек се прегърбва, притиска слънчевия сплит, главата потъва между раменете. Сакралната архитектура на тялото изправя тялото.

Сега Жана Иванова води седмичните занимания в Спортен Комплекс “Спартак” и вече има свои ученички, които успешно популяризират системата.

ИК “Жануа 98” ,чийто собственик е Жана издава книгата за живота на Натали Дроен “Нейната история – любов. Опит за сакрална архитектура на тялото и метафизиологията на Натали Дроен”.

Описание на занятието: тренировката по сакрална архитектура на тялото започва с позициониране на стъпалата. Те трябва да са успоредни помежду си и разположени на ширината на раменете. Тежестта на тялото трябва да пада върху възглавничките на стъпалата. За да приведете останалата част от тялото в правилна позиция вдишвате с диафрагмата – слънчевия сплит се издига, коремът се свива. И издишвате нагоре – коремът сякаш се залепва за гръбначния стълб и не се отпуска. Слънчевият сплит е високо, тежестта на тялото продължава да е върху възглавничките на стъпалата. Това е основната позиция, която трябва да поддържате през цялото време на тренировка. Ще се научите при вдишване да усещате как се издига слънчевия сплит, как всички органи отвътре се подреждат, а ребрата се свиват.

При наместване на таза лактите на ръцете се прилепват за хълбоците. Дланите са обърнати нагоре, краката са успоредни и леко приклекнали. Петата се вдига възможно най-високо заедно с бедрото – кракът се издига плътно нагоре, без да помръдва таза, така се построяват прешлените на кръста.

Това не са само упражнения. С тяхна помощ се научаваш да цениш тялото си и да изграждаш самочувствието си. Цялата осанка се изправя и тялото ти се свива около този вертикал,който преминава през него. Гръбнакът ти остава прав, а коремът стегнат.

Дата и час: 11.06.2016 – 13:00

Сакрална архитектура

Повече информация за Жана Иванова и Сакрална архитектура на тялото

Сакрална архитектура

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *