„Раждала си?!? Изобщо не ти личи… „

Това е репликата, която чувам най-често от 4 месеца насам. За моя огромна радост и удоволствие! В началото на бремеността си решихме с партньора ми да не правим най-прекрасното нещо в живота ни публично достояние във социалните мрежи и много малко и близки наши хора знаеха за процеса, през който преминавам. Като  консултант по клетъчно хранене и благодарение на ежедневната ми работа с професори, доценти, акушерогинеколози, диетолози, бременни и двойки, планиращи да имат деца или дори и инвитро процедура, знаех за евентуалните неразположения, напълняване, дефицити и рискове от патологична бременност, за естествените промени, през които преминава организмът на жената, докато плодът расте в утробата й и пр., и пр. Но едно е да си чел и чувал, съвсем различно е да ти се случва и да го преживееш. Така че моят личен и професионален експеримент започна!

"Раждала си?!? Изобщо не ти личи... "От 3 години пречиствам и се грижа за тялото си с клетъчно хранене. Не изпадам в крайности по отношение на храната и ям с изключителна наслада! Когато си позволя да хапна нещо по-нездравословно (например за да не обидя майка ми, която е далече от темата за здравословен стил на живот) не изпадам в излишни чувства на вина, срам или самонаказание, просто знам как да неутрализирам това по-вредно въздействие и да си върна баланса възможно най-бързо.

Цялата ми бременност мина леко и прекрасно. Без гадене и повръщане, без огромно напълняване и загуба на енергия и тонус, без анемии, хемороиди, пигментации, стрии, депресии и т.н. Емоциите, очакването, чудото на живота – това според мен е най-великото нещо, в което сме благословени да участваме и да изпитаме! Затова вярвам, че огромна част от баланса ни, докато зачеваме или очакваме дете, е в нашата нагласа. Дали сме изпълнени с любов и благодарност… Или тайничко дори от себе си изпитваме тих ужас как от нас ще излязат 3 килограма жива маса? Или колко кила ще качим? Ще влезем ли отново в любимите си дънки… някога? Дали кърменето боли? Или дали мъжът ни ще ни харесва и „такива“? И дали всичко с бебето ще е наред?

И редица още други въпроси… които и най-уравновесената и щастлива бъдеща майка според мен в някакъв момент си задава (пък било то и за части от секундата). Но с малко релаксация и медитация, с някои утвърждения и ритуали всички лоши мисли се преодоляват. От огромна важност за балансираното протичане на бремеността е емоционалното и психичното ни състояние, но съвсем не за  подценяване е и физическият ни статус.

Аз и партньорът ми бяхме преминали през детокс курс, преди да пристъпим към зачеването на нашето дете. Често питам двойките, с които работя: Къде искате да заченете децата си – на бунище или в една прекрасна градина? Наша е отговорността да се подготвим да дадем най-добрите гени на бъдещото прекрасно човече!

По време на бременността (а и преди и след нея всъщност) спазвах няколко лесни, удобни и бързи критерия по отношение на храненето си:

  1. Изобилие от плодове и зеленчуци – във всякаква форма – салата, джусинг и т.н.
  2. Избягвах синтетични, пакетирани и джънк храни (Понякога обаче при бременните се появява една маниакална нужда да вкусиш точно определена храна или напитка и тогава „спасение няма:)“ )
  3. Пиех много вода и чай, като избягвах кафе, всякакви бутилирани и газирани напитки
  4. Придържах се към принципите на разделното хранене да не се смесват мазнини с въглехидрати
  5. Бях ограничила приема на месо за сметка на рибата
  6. Предпочитах растителна храна, варива, ядки, всякакви супер храни
  7. Правех добавъчно клетъчно хранене с хранителни добавки, изцяло натурални и подходящи при бременност, за да съм сигурна и спокойна, че аз и бебето ми получаваме всички необходими микронутриенти за правилното ни развитие.

Крайният резултат: Едно прекрасно здраво момиченце 3,415 кг, 50 см. И една напълно възстановена мама въпреки наложилото се секцио поради положението на бебчето, като на втората седмица след това съвсем спокойно носех прилепнали рокли и незапознати с казуса никога не биха предположили, че съм майка на двуседмично бебе и съм след операция.

Както казах, моята дъщеря е вече на 4 месеца, продължава да е ексклузивно само на кърма и се развива по всички канони на лекарските учебници. Още един мит – за Цезарово сечение и кърмене – развенчан!

Мили бъдещи мами, защо ви разказвам моята история? Защото обичам да говоря от личен опит! Знам през какво ще преминете и знам как да ви напътствам това да бъде най-прекрасният и здрав етап от живота ви досега! За да сте спокойни, че правите най-доброто за себе си и бъдещия нов живот! За да получавате комплименти по време на бременността и след раждането на чудесните ви здрави бебета! За да се чувствате балансирани, благодарни и благословени с вашата бременност!

Искрено ваша,

Дени

"Раждала си?!? Изобщо не ти личи... "

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *