Райско Манго

Райско Манго

Приятно смути с тропически вкус. Не е натрапчиво сладко и опиташ ли го, няма да искаш да свърши. Сестра ми щеше да изяде чашата в опит да оближе всяка останала капка :D

И отново да отбележа за Райската ябълка: много важно е, когато решиш да използваш райски ябълки в смути или просто да ги хапнеш така, да ги изчакаш да узреят хубаво. Готовият плод трябва да е мек и тъмно оранжев. Аз го сравнявам с мушмулите, за да са готови, те трябва да са меки и по-тъмни. Неузрялата райска ябълка е твърда и като се отхапе има не особено хубав вкус и се полепва в устата.

А с какво е полезно мангото? Мангото, както и бананът, е плод  определян като суперхрана. То осигурява на организма по малко от почти всичко нужно – то е с богато съдържание на натрий, бета каротин, витамини от групата на B и витамин E. Съдържа калций, желязо, калий, магнезий и мед.

Когато избирате манго то трябва да е меко с гладка повърхност :)

Съставки:

2 райски ябълки
1/2 манго
200 мл вода – може да добавите още ако ви стане много гъсто
лед (опция)

Начин на приготвяне:

Изчистете ябълките, обелете мангото, нарежете ги и ги поставете с леда (опция) в блендера заедно с водата. Блендирайте до хомогенна смес. Ако добавяте спанак, първо разбийте него и водата и след това добавете плодовете.

Варианти:

• блендирай с лед ако никоя от съставките ти не е замразена
• добави 1/2 манго за още по-тропически вкус
• добави 1 шепа спанака, маруля, кейл, листа от цвекло или ряпа…
• не добавяй много вода и направи крем, поръси го с орехчета или ядки по твой вкус :)

Райско Манго

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *