Пудинг Черешка

Пудинг Черешка

Здравей!

Ако си търсиш здравословен десерт, който да е сладък, пухкав и едновременно свеж, това е твоята рецепта. Прави се бързо и за съжаление така бързо изчезва ;)

Основата на пудинга е авокадо. То съдържа основно калций, фосфор, желязо, натрий, калий, ниацин, витамин А и С. Редовната консумация на авокадо намалява общото количество на холестерола и едновременно с това доставя на тялото добър холестерол (висококомпактни липопротеини), а той предпазва от сърдечно съдови заболявания. Авокадото поддържа ставите подвижни и се отразява отлично на кожата :)

Съставки:

  • 100-150 мл вода или ядково мляко (конопенобадемово, овесено или друго)
  • 2 авокадо – добре узряло и меко
  • 25 череши без костилки
  • 10 фурми – накиснати за няколко часа, за да омекнат или 1-2 сл натурален мед / агаве / кленов сироп

Добавки:

  • сурови ядки
  • кокос

Начин на приготвяне:

В блендер или кухненски робот постави обеленото авокадо, добави черешите, водата или млякото и накиснатите фурми (или подсладителя, който си избрал). Блендирай до получаване на крем. Със шпатула избутвай крема от стените ако е необходимо. Ако сместа е прекалено гъста и затруднява блендера ти, добави още вода или мляко. Опитай го преди да сервираш и добави още фурми или подсладител ако е необходимо, за да си го направиш абсолютно по твой вкус ;)

Може да си добавиш ядки или да го поръсиш с кокос!

Пудинг Черешка

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *