Тонус и Енергия Описание

<<ОБРАТНО

Здравей! :)

Ако имаш нужда от повече тонус и енергия, ако имаш нужда да се почувстваш по-свеж и енергичен, ако се чудиш как да започнеш да се храниш по-здравословно и как по-лесно да кажеш НЕ на преработените и нездравословни храни, Здравей ти предлага тази лесна 3 Дневна Програма – Тонус и Енергия! С нея много бързо ще направиш първите стъпки към по-здрав живот и ще дадеш начало на нещо ново и хубаво!


Тонус и Енергия ОписаниеКакво представлява 3 Дневната Програма – Тонус и Енергия?

Тази програма е изключително лесна и кратка. Тя ти дава възможност само за 3 дни да презаредиш тялото си, да му дадеш възможност да отпочине, да се възстанови и да започне да се лекува. С тази програма ще си създадеш нови навици, ще направиш първи крачки към по-здравословното хранене, а току виж си се отървал и от няколко излишни килца.

Здравей Тонус и Енергия се състои в пиене на прясно изцедени сокове и смутита и хапване на свежа, лека и жива храна за период от само 3 дни! Рецептите са разнообразни и ти дават възможност за интерпретация ;)


Тонус и Енергия Описание Имам ли нужда?

Как да разбереш да ли се нуждаеш от подобен тип Програма? Ако някоя от следващите подточки отговарят на това как се чувстваш, спокойно може да направиш едно освежаване ;)

 • често страдаш от главоболия, особено в областта на очите
 • чувстваш се уморен още от сутринта
 • нямаш енергия
 • имаш проблеми със стомаха
 • имаш проблеми с ходенето до тоалетна
 • имаш проблемна кожа
 • страдаш от безсъние
 • изпотяваш се много докато спиш
 • сутрин се будиш с чувство за тежест
 • постоянно ти се хапва нещо сладко – особено следобед
 • без кафе не можеш да се събудиш
 • трудно ти е да се концентрираш

Разбира се детокс може да направиш и просто ако желаеш да се освежиш и да дадеш на тялото си малко почивка ;)


Каква е идеята?Тонус и Енергия Описание

Идеята на този тип детокс не е да гладуваме и да се лишаваме. Не подхождай към тази програма като към диета и с нагласата, че 3 дни ще издържиш, а след това ще се върнеш към предишния си начин на хранене. Това не работи! Ако си с този тип нагласа по-добре не започвай. Така няма да направиш желаната промяна, а по-скоро ще си навредиш. Няма как с начина ни на хранене, който ни е довел до състояние на постоянна умора, главоболия, проблеми със стомаха, безсъние и куп други здравословни проблеми, да направим промяна. За да се чувстваме добре и да сме здрави, трябва единствено да се замислим какво слагаме в устата си докато ядем. Може да погледнем тялото като една машина, когато на нея й се дава правилното гориво, тя работи добре, когато й даваме некачествено гориво, тя работи зле или отказва да работи. Не може да имаме очакване да сме здрави и тялото ни да работи, когато му даваме боклуци, от които то не може да извлече нищо полезно, не може да очакваме от тялото ни да бъде щастливо докато го измъчваме и вместо да живее то се бори да оцелее.

Наистина, тялото ни е една много силна машина, която може да издържи на какво ли не, но идва момент, в който то вече е безсилно и рухва. Това най-често се усеща с напредването на възрастта, защото с годините се натрупват всичките ни своеволия и липса на грижа. Да се грижим за тялото не означава да се мажем с хубави кремове и лосиони, не означава да слагаме най-хубавите дрехи и да се къпем с най-ароматните шампоани. Тези неща просто маскират симптомите и знаците, които тялото ни дава, а понякога ни вредят още повече. Ако се погрижим за тялото от вътре, ако се погрижим то да получава най-доброто гориво, ако се погрижим то да получава достатъчно сън, достатъчно вода и достатъчно движение, то ще се отблагодари и цялото му щастие ще се покаже от вън! Ще имаме хубава кожа без да е нужно да се мажем с кремове, ще имаме свеж вид, движението ще бъде радост за нас и всеки ден ще бъдем изпълнени с енергия, радост и желание за живот!

Знаем, че телата ни са съвършени машини и като такива те имат механизъм за детоксикация и изчистване на всички токсини, които влизат в него не само от храната, но и от околната среда и от стреса, който изживяваме всеки ден. Идеята на тази Програма е да подпомогне това изчистване на тялото и да го улесним. Много често средата, в която живеем ни излага на прекалено много фактори, които ни вредят и тялото ни не може да се справи с тях и ги блокира вътре в нас. Така с времето те се натрупват и тялото стига момент, в който не може да се справи с тях – разболява се.

За това няколко пъти в годината е хубаво да си правим изчистване и разтоварване, за да помогнем на тялото и да му дадем възможност да се излекува и да работи по-добре :) А този тип Програма може да правим редовно, дори да възприемем като начин на хранене.

Когато ядем повече плодове и зеленчуци приемаме много витамини, минерали и фитонутриенти. А когато в определен период ги приемаме под течна форма, тези важни частици се усвояват много бързо и качествено.

Така само за няколко дни тялото ни започва да желае здравословна храна, започва да изхвърля токсините, да редуцира теглото си, засилва имунната си система, подобрява кожата и подобрява храносмилането.


Тонус и Енергия ОписаниеПодходяща ли е за мен тази програма?

Детоксикиращите програми са подходящи почти за всички. Моля не прави такъв тип програми ако си бременна, кърмиш или имаш специфично заболяване. Ако не си сигурен или приемаш някакви медикаменти, моля консултирай се с лекуващия си лекар преди да започнеш какъвто и да е тип програма или режим.


Тонус и Енергия ОписаниеКакво да очаквам? Как да се подготвя?

Ако правиш такъв тип програма за първи път в началото може да не се чувстваш много комфортно, все пак спираш всички храни към, които посягаш несъзнателно, за да се почувстваш по-добре или да подтиснеш или угодиш на някакво друго емоционално състояние. Също така е възможно да имаш главоболие, особено ако пиеш повече кафе и ядеш предимно храни съдържащи захар. За да намалиш тези главоболия пий повече вода.

Ако няколко дни преди програмата започнеш да се храниш по-добре страничните ефекти ще са много по-малко и много бързо ще се почувстваш по-добре, по-освежен и по-зареден! Ето нещата, които може да направиш (разбира се те са по желание, но ако ги следваш ще ти бъде изключително лесно и приятно):

Седмицата преди да започнеш намали или спри боклучивата храна – храните с бяла захар, бяло брашно, пържени храни и обработени продукти, чието съдържание е цяла наука. Намали месото и алкохола, като 1-2 дни преди програмата спри месото и млечните продукти. Намали кафето и пий повече вода – около 2 литра на ден. Отдели повече време за сън. Хапвай повече салати, бобови, ядки и семена. Пий поне по един прясно издене сок или смути на ден.

Опитай рецептите от програмата преди да започнеш, за да видиш какъв е вкуса им и дали ти се отразяват добре. Ако използваш добавките Пшенична Трева и Спирулина също ги опитай предварително. В редки случаи на някои хора Спирулина не им понася, тогава е хубаво да се добавя само Пшенична трева или да опитат друга добавка като Хлорела.

Възможни странични ефекти:

Ако соковете и смутитата те карат да повръщаш (има редки случай, в които на някои хора соковете не им понасят), моля прекрати програмата и започни да се захранваш. Най-добре със салата, зеленчуци на пара или крем супа.


Тонус и Енергия ОписаниеКак да се мотивирам?

Мотивацията и нагласата играят ключова роля при изпълнението на такъв тип програми. Много е хубаво, когато подходим с желание, когато сме мотивирани и знаем какво искаме да постигнем. Тогава е много по-трудно нещо да ни изненада или нещо да ни попречи да достигнем целта си. Често търсим мотивация и подкрепа в хората около нас, но в повечето случаи това ни изиграва лоша шега. За това ти предлагам да изгледащ някой хубав филм на подобна тематика или да прочетеш книга.

Идеи намери ТУК

 


Тонус и Енергия ОписаниеКаква техника ми е необходима?

За да изпълниш програмата са ти необходими сокоизстисквачка и блендер. Може да я изпълниш и само с блендер, но ще трябва да добавяш вода към рецептите и да намаляваш леко количеството на продуктите.

Ако нямаш необходимите уреди и желаеш да направиш правилния за теб избор прочети

какво препоръчва Здравей ТУК

 


Тонус и Енергия ОписаниеСъвети, които да следвам по време на програмата

 • На първо място, програмата е само 3 дни. 3 дни са нищо и минават страшно бързо, докато започнеш и вече ще си към края.
 • Ако почувстваш глад и храната не ти стигат, пий повече вода и повтори някоя от рецептите за деня по твой избор.
 • Пий соковете и се храни си само когато си гладен. Може да изпуснеш някой от рецептите, ако не си гладен.
 • ДЪВЧИ СОКОВЕТЕ – това е много важно, за да се отдели слюнка и стомашни сокове. Така тялото ще усвои всички полезни хранителни вещества.
 • ДЪВЧИ ХУБАВО И БАВНО ХРАНАТА СИ – това е много важно, за да се отдели слюнка и стомашни сокове. Така тялото ще усвои всички полезни хранителни вещества.
 • ПИЙ СОКОВЕТЕ БАВНО – не изгълтвай сока на две глътки. Пий го бавно, дъвчи го и му се наслаждавай. Така ще се заситиш и няма да изпитваш глад. А и все пак приемаш много плодове и зеленчуци, ако тръгнеш да ги ядеш в твърд вид, не вярвам да ги изядеш за 20 секунди ;)
 • Изключи кафето, пий билков чай
 • Ако спортуваш активно намали интензитета на тренировките си или приемай двойни количества от соковете/смутитата, като към тях може да добавяш растителен протеин – например конопен протеин.
 • Помни, че правиш тази програма за себе си, за да се чувствуваш добре, за да дадеш време на тялото ти да си почине и да се възстанови, да се заредиш с енергия, изобщо да направиш нещо добро за себе си. Не я правиш за никой друг и не трябва да те интересува какво казват и мислят другите. Поставил си си прекрасна цел, просто я последвай и я изпълни :)
 • Важна част е нагласата! Когато по време на програмата видиш някакво изкушение, например как някой около теб си хапва вкусна торта или сандвич, не си казвай – Ох, това не мога да го изям, на диета съм. Първо не си на диета и второ, ти можеш да изядеш всичко. Никой не ти е сложил ръка на устата и не те е спрял да ядеш каквото поискаш. Важното е, че ти НЕ ИСКАШ да изядеш това, не, че не можеш. Ти не искаш, защото си взел решение и имаш цел, която следваш и искаш да постигнеш определен резултат, искаш да се чувстваш добре и искаш да направиш промяна към по-добро, искаш да си здрав. Ти си този, които избира и решава, ти си този, който казва какво искаш и какво не искаш да изядеш и ти си този, който знае, защо.
 • Бъди благодарен на себе си за това, което правиш по време на програмата. Казвай си, че си доволен и горд със себе си, поощрявай се. Мисли си хубави неща и се опитай да се отървеш от всички лоши мисли и чувства. Така по време на програмата, не само ще изчистиш тялото си, но ще изчистиш ума си и ще презаредиш тялото с много положителна енергия :)
 • Опитай се всекидневно да извършваш някаква физическа активност. Не е нужно да правиш тежки тренировки и да поставяш рекорди ;). Просто отдели 30-40 минутки за себе си, излез и се поразходи с една по-бърза крачка, така че да се учести дъха ти, поскачай на въже или изкачи много стълби, използвай всичко, което ти е под ръка и не си намирай оправдание от типа, на работа съм, нямам време да отида да тренирам, не знам къде. Истината е, че може да тренираш и да се раздвижиш на всякъде. Дори да ставаш на всеки 40 минути в офиса и да правиш 10 клека е чудесно, пък и ще е забавно за околните ;). Варианти има хиляди, важно е да има желание :)
 • По време на програмата пий много вода, вода с лимон и билкови чайове. Опитай се поне да изпиваш 2 литра вода на ден. Много лесно става, ако винаги до себе си имаш бутилка от литър и половина с вода, изобщо няма да се усетиш как ще ги изпиеш. Несъзнателно ще посягаш и ще пиеш вода и ще видиш колко често през деня си бил жаден, но не си пил вода, защото не ти е била пред очите или ти е била далече, а си “нямал време да станеш” :D
 • Не си мисли постоянно, че си на диета и че храната ти е малко. Това не е така, всичко е в главата. На човек не му трябват тонове с храна, особено, когато тя е качествена и пълноценна. Питай се от врем на време – ако не знаех кога последно съм ял и колко храна съм изял, дали бих бил гладен? Слушай тялото си и не се поддавай на “лакомия” мозък ;)
 • Не се качвай всеки ден на кантара, за да видиш има ли резултат или не. Това е излишен стрес. Премери се сутринта преди да започнеш и след това чак на четвъртия ден сутринта след като станеш :) Може да се премериш с кантар, а може и обиколките на талия, ханш, бедра с метърче, за мен това е по-добрият избор ;)
 • Наспивай се добре. Лягай си по-рано, за да се чувстваш свеж и да се възползваш от най-пълноценния сън. Така ще помогнеш на тялото ти да се презареди.
 • През първите два дни от програмата е възможно да имаш главоболие. Това е резултат от изчистването на организма и от това, че сме му спрели вредните неща :) Бъди спокоен и пий повече вода, главоболието е само временно ;)
 • Опитай се да не гледаш дълго време телевизия и да киснеш пред компютъра, а вместо това почети хубава книга, виж се с близките и приятелите си, излез на разходка или свърши нещо, което отлагаш от много време.
 • И пак повтарям, програмата е само 3 дни ;)

Тонус и Енергия Описание Какво да правя след края на Програмата?

След като приключиш програмата е много важно да се захраниш правилно, за да запазиш добрите навици и да постигнеш още по-добри резултати. Може да използваш 14 Дневното Захранване за база, като се опитай да следваш поне първите 5-6 дни, за да може тялото да заработи добре. А след това може да използваш програмата като пример за пълноценно и разнообразно хранене. Най-важното е да не се връщаш към старите навици, това няма да доведе до нищо хубаво ;)

Успех! Бени :)

<<ОБРАТНО


*Отказ от отговорност – Всичката информация, която споделям, е базирана на личен опит, изводи, проучвания и наблюдения или е взета от сайт или книга, които са упоменати. Не съм специалист, диетолог или медицинско лице. Сайтът ми няма за цел да дава медицински съвети, а само да информира.

Преди да започнеш каквато и да е програма или хранителен режим, моля консултирай се с личния си лекар или диетолог, особено ако взимаш предписани медикаменти.

Не нося отговорност за нито един човек, спънките, загубите или вредите, причинени или смятани за причинени директно или индиректно, като резултат от прилагането, интерпретацията и използването на материалите споделени от Здравей.

5 коментара по “Тонус и Енергия Описание”
 1. Следя вашата програма и много ми харесва,но не живея в Bg и гледам записа .Ще следвам тридневна програмата и ще се опитам да се справя с сладките храни .След това ще ви пиша за резултата.Радвам се вашата успешна програма.Желая ви здраве и успехps :професията ми е рехабилитация и физиотерапия и се занимавам с каланетика и т.нНа 68 години съм и все още работя и това ме прави щастлива и енергична……

  1. Поздравления и благодарности! Успех с тридневната програма и ще чакаме резултати :)

 2. Здравейте! Много ви благодаря за чудесните идеи и насоки които давате.Започнах програмата и се чуствам чудесно.Бихте ли ми дали съвет с какво да заменя чая Красиво тяло от първия ден на захранването!

  1. Здравей, Радомира :)

   Можеш да замениш Красиво тяло с друг билков чай, като е хубаво в него да има глухарче.

   Успех ;)

 3. Здравейте!Реших да пробвам, но още първият ден такова главоболие ме налегна, че едва държах очите си отворени, беше ми ужасно зле, ама много, много зле. По принцип се старая да ям здравословно и единственото, което се промени беше, че не пих кафе…нямаше такава болка в главата просто. Обичайно пия по 5 кафета, силни (да, знам, че са много) и когато не пиха кафе, а само чай беше кошмар, толкова зле не помня да съм се чувствала. На другия ден пих кафе, само едно, пих го сигуно 3 – 4 часа, но болката в главата изчезна. Та, толкова ли е вредно кафето, че трябва напълно да се изключи? 1 кафе на ден проваля ли програмата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *