Потока на танца

Деница Илчева – Потока на танца

 

Потока на танцаАз съм Деница, на 37 години. Завършила съм Националната Спортна Академия като треньор по спортни танци, в момента уча за психотелесен психотерапевт, занимавам се с йога, пиша. Танцът и по-­специално свободният танц, ми помогна да променя много аспекти в живота си, но най-­вече ­ открих свободата да творя, животът ми стана по­-шарен, по­-интересен и по-­щастлив. И искам да споделям това преживяване.

Описание на занятието: Танцът е пътуване навътре, пряк път към Душата, към нас самите, към онези чувства и емоции, които не си позволяваме да покажем.

Основната цел на практиката Потока на танца е да осъзнаем през телата си двата типа движение ­ движението, инициирано от ума, когато изпълняваме конкретни стъпки и хореографии и движението, при което импулсът идва от тялото в следствие на преживяването на дадена емоция, като танцът се явява телесният отклик на тази емоция.

Практиката включва обща загрявка на тялото, упражнения за гъвкавост, за граундинг, координация и баланс. Работим с различни части от тялото и посредством танцови движения раздвижваме потока на енергията. Разучаваме някои лесни стъпки и кратки хореографии, като целта не е да се овладее хореография, а да се почувства характера на танца. Стъпките не са важни, а това, което усещаме, докато танцуваме, разговора, който се случва вътре в нас. Наблюдаваме как се чувстваме в различните видове движения, изследваме къде имаме съпротива към движението, която ограничава размаха ни. Смеем се и щуреем. Когато вече сме енергизирали и задвижили телата си танцуваме със самите себе си. Затваряме очи и позволяваме на музиката да ни поведе на едно пътешествие, в което всеки има възможността да изследва и изразява в свободен танц своя вътрешен свят. Групата не изисква някакви предварителни танцови умения.

Дата и час: 12.06.2016 – 16:00

Потока на танца

Повече информация за Потока на танца.  

 

Потока на танца

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Един коментар по “Потока на танца”
  1. mnogo krasivo i mnogo deino meropriatie vav vachata zdravoslovno nahinanie .
    Mnogo vi blagodarim za pokamata vav vachite meropriatia s U. Tonev nadiavame se he sa bili yspechi
    i mnogo sajeliavame he ne mojem da prisastvame vav vachite meropriatia i se izviniavame mnogo za otsastvietoni.
    S yvajenie kam vas i vachite gosti ot g-n Petrov ot gr. Dimovo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *