Поридж с Лимец

Поридж с Лимец

Здравей!

Тук имаме една интересна рецепта. Поридж представлява нещо като каша. В случая нашата каша е от суров Лимец. Надявам се да имаш желание за експерименти и да опиташ ;)

Съставки:

  • 6-7 сл лимец (или елда)
  • 50 – 100 мл вода
  • 1 чл натурален мед (опция)
  • горски плодове или плод по желание

    ДОБАВКИ:

  • конопено семе – 1 сл.
  • ядки – до 30 гр.
  • ½ банан

Начин на приготвяне:

За тази рецепта имаме отново малко подготовка от предната вече, но тя пак не е повече от 3 минутки. Просто трябва да сложиш лимеца в купичка и да добавиш 200 мл вода. Остави го така през нощта, за да набъбне, не прибирай в хладилника.

На сутринта го изплакни, сложи в блендер, добави 50 – 100 мл нова вода (в зависимост колко гъста искаш да е кашата) и блендирай (или пасирай с пасатор). Получената каша смеси с горски плодове, ядки, семена, направи я както най-много ти допада!

Тази закуска е изключително засищаща. :)


Поридж с Лимец

Поридж с Лимец

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Един коментар по “Поридж с Лимец”
  1. Ние в къщи лимецът, го слагаме в термос и го заливаме с вряла вода, да преседи през нощта. Така той хем е мек, хем не е загубил качествата и така няма да се налага да се пасира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *