Плодови сърчица

Плодови сърчица

Здравей!

Това е една прекрасна рецепта за неустоими плодови сърчица от Нели Узунова :) Благодаря! Ако искаш да видиш и твоята рецепта на страниците на Здравей, разбери как ТУК

Съставки:

за основата:
шепа кокосови стърготини
150 гр. сурово кашу (предварително накиснато)
6-7 фурми
шепа стафиди
канела и ванилия на вкус (може и без тях)

за банановия слой:
2 банана
100 гр. тофу
5 фурми
3-4 с.л. мед
шепа предварително накиснато кашу
1 с.л. агар агар

за ягодовия слой
250 гр. ягоди
100 гр. тофу
5 фурми
2-3 шепи кокосови стърготини или кокосово брашно
3-4 с.л. мед
1 с.л. агар-агар

Начин на приготвяне:

Слагаме всички продукти за основата в чопър/блендер и блендираме до получаване на лепкава смес. Оформяме блат като притискаме лепкавата смес върху парче хартия за печене. Добре е основата да е поне 0,5 см за да са стабилни бисквитките. С формичка изрязваме отделните сладки. През това време разтваряме цялото количесвто агар-агар според инструкциите на опаковката.

За банановия слой: Пасираме всички продукти заедно с желиращия агент (агар-агар). Изсипваме внимателно с чаена лъжичка върху ядковата основа на всяка бисквитка. Става доста лесно, ако кремчето не е рядко. Оставяме във фризера докато приготвим ягодовия слой. Важно е банановия крем да стегне добре, за да не се смеси с ягодовия.
За ягодовия слой: Приготвяме по същия начин като банановия слой. Изсипваме сместа върху банановия слой внимателно с лъжичка. Охлаждаме до пълното стягане на кремчетата. Декорираме по желание – аз съм използвала кокосови стърготини и ягоди.

Да ви е сладко и влюбено! :)


Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК

Плодови сърчица

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *