Пикантна Бамя

Пикантна Бамя

Здравей!

Докато се разхождах из пазара в търсене на вкусен пъпеш, съзрях моята любима бамя! Изключително много я харесвам, но никога не я бях приготвяла в къщи. Почудих се малко и реших да си дам един шанс и да видя ще се получи ли нещо или не. Е … получи се и то много вкусно ;)! И разбира се – прави се много лесно!

Моята бамя е пикантна, но ако не си фен на лютото спокойно може да го изпуснеш ;)

СЪСТАВКИ:

  • 2 глави лук
  • 4 средни домата
  • около 800 гр бамя
  • 1 чаша вода
  • 2 сл зехтин
  • хималайска сол на вкус
  • 1 чл. лют червен пипер – кайен или стрити люти чушки

Ако обичаш люто си сложи 2 чаени лъжички.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В дълбока тенджера или тиган сложи зехтина  с малко вода и ги загрей. Към тях добави нарязания лук и го задуши за 5-6 минутки. Добави лютия пипер и задуши още 2-3 минутки. След това сложи измитата бамя, може да я нарежеш предварително на две, три. Задуши всичко за около 10 минутки и добави нарязаните домати (по желание може да ги обелиш) и водата, увеличи котлона за да заври манджичката по-силно и вари докато бамята омекне – около 10 минутки. Накрая по желание може да добавиш сол или други подправки на вкус.

Ням, ням, колко вкусно! ;)

Пикантна Бамя

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *