Печени Ябълки

Печени Ябълки

Здравей!

С тази рецепта облизването на пръстите е най-малкото! Тя е изключително лесна, изключително вкусна и е един прекрасен и здравословен десерт! Хиляди пъти по-добър от бисквитите от магазина ;)

СЪСТАВКИ:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измий ябълките и им отрежи капачетата. След това издълбай вътрешността, семките изхвърли, а другата част запази. Вътрешната част на ябълките нарежи на дребни парчета, добави към тях ситно нарязаните накиснати орехови ядки и подправките.

Разбъркай добре сместа и с нея напълни ябълките. Нареди ги в тавичка, до тях сложи капачетата.

Печени Ябълки

Печи 30-40 минути в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

И тадааа! Преди да сервираш полей с мед или друг натурален подсладител по желание. Това разбира се е само опция, защото понякога ябълките са толкова сладки, че изобщо нямат нужда от допълнителна сладост ;)

Да ти е вкусно и ябълково!


Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК

Печени Ябълки

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *