Тиквата на Баба Мария

Тиквата на Баба Мария

Здравей!

Ако си от феновете на тиквата и в частност печената тиква ще оцениш тази невероятно вкусна и проста рецепта! За мен тя даде нов вкус и повече сочност на това така познато ястие! По някога се учудвам как нещо малко може да промени нещо коренно :) Рецептата е от баба Мария от Провадия! Благодаря! :)

Надявам се да опиташ този начин на печене и да останеш доволен ;)

СЪСТАВКИ:

  • тиква – количество по желание
  • 2-3 сл мед (или малко повече – в зависимост от количеството тиква)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежи тиквата на кубчета с големина 2 на 2 см или форми с подобен размер по твое желание. В тавичка сипи меда, като го разпределиш по дъното. От горе нареди кубчетата тиква, като поставяш кората от горе а месестата част да е към дъното на съда.  В зависимост от тиквата печи час – час и половина в предварително нагрята на 180 градуса фурна!

Наслади се на невероятния вкус и сочност! :)

Тиквата на Баба Мария

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Един коментар по “Тиквата на Баба Мария”
  1. Днес си купих еко тиква от Зелени Дни 2016.
    С 1/3 направих пурички с настъргана тиква, еко орехи, стевия, канела, фини кори и олио. Станаха красиви и вкусни.
    Другата тиква утре ще опека по рецептата на баба Мария и съм сигурна,че ще е много вкусна.
    Благодаря за тази рецепта! Дойде точно навреме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *