Пазар за 5 Дневна Програма

Здравей!

Тази кратка статийка, включва моят пазар за 5 Дневната Програма и калкулация, колко излизат продуктите. Целта и е да те улесни при пазаруването и избора :)

Преди да започнеш такъв тип програма е добре да се запознаеш с нея, да се мотивираш и след това да си набавиш необходимата техника и продукти. Информация за всички стъпки може да намериш на сайта под меню ПОЛЕЗНО

Един два дни преди старта е най-подходящото време да напазаруваш продуктите.

Ето тук може да си свалиш списъка с всичко необходимо :)

Аз вече напазарувах и на снимката горе е моят пазар :)

Ще споделя с теб  колко струваше пазара. Аз направих два варианта, единият е със стандартни стоки, другият включва БИО продукти, не всички, но поне тези, които намерих. Също така не съм търсила най-евтините цени, така, че предполагам може да излезе и малко по-евтино :)

Вариант 1 – стандартни продукти – цена 75 лв.
Този вариант може да излезе и по-евтин, ако лайма се замени с лимони и горските плодове се заменят с други сезонни плодове. През летния сезон горски плодове се намират лесно и са на достъпни цени.

Вариант 2 – стандартни продукти + БИО –  цена 101 лв.
В този вариант БИО продуктите са ябълки, круши, моркови, краставици, спанак, чушка, лимон, портокали, замразени плодове, кисело мляко, семена. Портокалите според мен няма нужда да са БИО, все пак имат доста дебела кора, която се бели. Така, че и тази цена може да се намали :) Отново през летния сезон горските плодове могат да се намерят на достъпни цени.

Тези покупки не включват Допълненията и SOS опциите към програмата.

Един от участниците в Здравей, сподели, че е пазарувал от Женския пазар и си е купил почти всичко за около 30 лева ;)

Най-важното, когато пазаруваш е да бъдеш гъвкав. Ако не намираш нещо го замени с друго. Например плод с плод или зеленчук със зеленчук. А ако е нещо малко и не го намираш, спокойно може да го изпуснеш.

ВАЖНО: Може да купиш Авокадо от по-рано, защото трудно се намира меко и ще му трябва време да омекне. Постави го на стайна температура и когато стане меко го прибери в хладилника :)

Надявам се информацията, която ти дадох да ти помогне в пазаруването :) Ако имаш някакви въпроси, моля пиши в коментарите.

Успех!

Бени

Пазар за 5 Дневна Програма

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
15 коментара по “Пазар за 5 Дневна Програма”
 1. Аз не мога да издържа до събота и започнах от днес! Набавих си всичко още от неделя и днес стартирах с джинджифиловия шот :) Искам да питам ти белиш ли си цвеклото и джинджифила? С какво може да се замени пащърнака?

  1. Здравей, Жени!

   Много се радвам на ентусиазма ти и на това, че си започнало от по-рано! :)
   Как ти се стори джинджифиловия шот?

   Джинджифила по някога го беля понякога не, ако решиш да го белиш, става доста лесно с картофобелачка, с нож е по-трудно.
   И цвеклото понякога беля, понякога не. Ако е от магазин или от пазара и знаеш, че не е домашно отгледано, си го обели, пак с картофобелачка много лесно става :)

   Пащърнака го пропусни ако не го намираш. От него се слага много малко количество и няма да усетиш липсата му, даже ще ти е по-вкусен сока :D

   Успех! И пиши във фейсбук как вървят при теб нещата :) Пий много вода и да знаеш, че първите два дни може да имаш леко главоболие, защото тялото започва да се чисти.

 2. Здравей,Бени!
  Втори ден, чувствам се добре! Рецептите които си дала са много добре комбинирани. Шота много ми хареса! Ще следя и за рецепти за захранването. Благодарая за всичко, което правиш!

  1. Здравей, Жени!

   Много се радвам да чуя това :) Все пак тази програма е създадено от специалисти и покрива всички нужди. Шота наистина зарежда и събужда!

   Рецепти за захранването ще започна да публикувам във вторник, за да може да си набавите необходимите продукти. Надявам се да не е късно за теб. Ако ти е ок програмата, може спокойно да я удължиш с няколко дена, само ще спечелиш от това.

   Поздрави и успех!
   Бени

   1. Да, както и да се кръщава, накрая наистина се оказа долната част на копъра ;)

 3. Здравей ,интересува ме може ли предишния ден вечерта да ги приготвям и как да ги запазвам ако е възможно.

  1. Привет, Петьо :)

   Да, може да се приготвят от вечерта. Ако имаш възможност приготвяй рецептите само с блендер, така смутитата ще имат по-голяма трайност. Изсипвай ги в стъклена бутилка, буркан или алуминиева бутилка и ги съхранявай в хладилника :)

 4. здравей, бени!
  25 броя ябълки да ги заменя с 25 броя краставици, а? …..имам мнооого „домашни“ такива!

  1. Здравей, Севдалина :)

   Разбира се, че можеш, но не знам дали си готова за вкуса. За първи път ли правиш детокса? Направи си днес някой от соковете с краставица вместо ябълка и го опитай :) Ще чакам коментар :)

 5. здравей бени. последно което направих е, да прибавям към всичките рецепти по две краставици! :) вкуса не се промени чувствително, количеството е повече и не добавих много калории! P)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *