Оранжева Есен

Оранжева Есен

Пил ли си някога сок от тиква? Ако не си, заслужава си да опиташ. Ще останеш впечатлен, колко хубав и мек на вкус е сокът с тиква. Може да ти стане един от любимите ;)

Тиквата има високи стойности Витамин С, съдържа калий, фосфор, калций, магнезий, желязо, мед, кобалт, каротин, целулоза и пектин. Пектинът спомага за изчистването на дебелото черво и за намаляване на нивото на холестерола. Поради ниската си калоричност, тиквата притежава диетични свойства и се препоръчва при бъбречни и сърдечносъдови заболявания.

Съставки:

около 200 гр. сурова тиква 
2 ябълки
1/4 ч.л канела

Начин на приготвяне:

Изстискай тиквата и ябълките със сокоизстисквачка. Сипи в чаша, сложи канела и разбъркай. Наистина много лесно се прави!

Варианти:

• блендирай сокът с орехи и канела
пий сокът и похапвай орехчета ;)

Оранжева Есен

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *