Морковче с Нар

Морковче с Нар

Здравей!

Това е едно изключително вкусно и полезно сокче :) Цвета му не е от най-вкусно изглеждащите, но това не трябва да те плаши. Щом го опиташ ще видиш, че е прекрасен! Разбира се този сок е и много полезен и ще засили имунната ти система и цялото ти кръвообръщение!

Морковите са много, ама много полезни! Те са богати на витамини А, В1, В2, В3, В6, С, Е и К. Съдържат следните минерали – калий, желязо, калций, магнезии, фосфор, натрий, сяра, хлор и хром. И са един от най-добрите източници на бета каротин. Сокът от моркови е пълен с полезни хранителни вещества и много антиоксиданти.

Нарът е и изключително полезен, спокойно може да го наречем витаминозна бомба. Той съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, малки количества витамин А, много витамин С и магнезий. Нарът засилва имунната система, богат е на много антиоксиданти, намалява лошия холестерол, понижава кръвното налягане, има противовъзпалително действие и стимулира кръвообръщението. Предотвратява задържането на течности в организма, облекчава спазми и диария, помага при сърдечно съдови проблеми, ниско калоричен е.

СЪСТАВКИ:

  • 1 нар
  • 3 – 4 моркова
  • 1 см джинджифил
  • 1 шепа спанак
  • 1/4 лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстискай всички съставки с помощта на сокоизстисквачка и вкуси здравето ;)

Как да обелим нара лесно? Според мен най-лесния начин си остава с купа вода. Трябва само да направиш вертикални разрези по кората на нара и един хоризонтален при върха. След това потапяш нара във водата и го разцепваш и изронваш зрънцата. Остави ги малко във водата и ще видиш как белите люспи ще изплуват на повърхността и така лесно може да ги махнеш :)

Морковче с Нар

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *