Ментова Дюля

Ментова Дюля
Идеята за този сок се роди, след като получих като подарък едни много хубави домашни дюли. Няколко дни се канех да ги опека и да ги изям с мед, но накрая ми хрумна нещо по-добро и реших да ги направя на сок. Получи се добре, особено с ментата!

Дюлята съдържа витамин А и С, калий, фосфор, калций и магнезий. А в някои сортове има и големи количества пектин. Много полезни са семките на дюлите, за това е хубаво да не ги махаш, когато си правиш този сок. Семките се използват при възпаления на стомашночревния тракт и дихателните органи.

Съставки:

2 дюли (малки, ако са големи, нека бъде една)
1 ябълка
4-5 листа мента
100 мл вода

Начин на приготвяне:

Изстискай дюлите без да ги почистваш от семките и ябълката със сокоизстисквачка. Добави около 100 мл вода. Водичката се добавя, защото сокът от дюля е малко стипцав, а водата го прави по-мек. Сложи листата от мента и разбъркайте.

Ментата прави сокът много освежаващ! Хареса ли ти?

Ментова Дюля

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *