Медитация: Почувствай щастието

Здравей,

Днес ще споделя с теб защо медитацията може да отключи щастието в нас.

Медитация: Почувствай щастието

Щастието – в тази думичка се съдържат безкрайно много неща, но за мен щастието е да имаш топла, чиста и здрава връзка със себе си и да знаеш, че си ценен, че имаш своето уникално място под слънцето и да приемаш живота на Земята като дар. 

Няколко интересни неща, които споделям за щастието можеш да видиш тук: http://iamhouse.bg/blog/3-начина-да-се-почувстваме-по-щастливи

Преди време имах едно перманентно напрежение вътре в мен, което си стоеше на топка в стомаха ми, дори и в привидно най-щастливите моменти. Нямах представа от къде и защо си стои там дори и тогава, но не спрях да търся начини да се освободя. Както знаем, базовите ни чувства и мотиватори са страха и любовта. И този страх ме беше “опаковал” до такава степен, че не можех да мисля, чувствам и виждам ясно живота и хората. 

Тогава, въпреки че медитацията беше дума, наситена с много негативна енергия за мен, реших да опитам. Преди време, когато чуех „медитация“, настръхвах от неприятно чувство, представяйки си изнемощели хора, загърбили физическите си потребности, стоящи по цял ден в някоя тибетска пещера, пеещи „ОМ“ и очакващи кой знае какво… Днес, вече знам, че тази представа няма нищо общо с това, което медитацията е.

Медитация: Почувствай щастиетоМедитацията и по-конкретно водената медитация, е най-добрият метод, с който, според мен, ние съвременните хора можем да подобрим живота си на всяко ниво – както физическия ни материален свят, така и духовния ни вътрешен свят. И в този смисъл медитацията не е нещо отнесено, чуждо, далечно, а е нещо супер модерно, достъпно за всеки модерен човек, който е отворен и търси начини да се обогатява и развива.

Ето за това стартирах и рубриката “Meditation Is Cool”, защото какво по-готино от това да се чувстваш спокоен, уравновесен, да имаш ясни мисли, увереност, връзка със себе си, истинска и пълноценна комуникация с хората, да усещаш своята ценност, принадлежност, да си пълен със здраве и жизнена енергия, да усещаш красотата около себе си и да проявяваш най-хубавото от себе си – своите безкрайни творчески таланти. Това са само малка част от нещата, които се случват, когато практикуваме всеки ден медитация. Защото наистина количествените натрупвания водят до качествени изменения и всички положителни резултати от медитацията остават трайни.

Както неведнъж споделих с прекрасните хора, които през юли посещаваха медитациите, които водех във Варна, ние сме многоаспектни – имаме физическо тяло, имаме и енергийно тяло. И както се грижим за нашето физическо тяло като всеки ден си вземаме душ и доста други процедури /усещаме, че имаме нужда от тях/ – по същия начин нашата енергийна система има нужда от грижа и добра хигиена и медитацията, според мен, е най-добрият начин да го правим. 

Медитация: Почувствай щастиетоПочувствай щастието – между 10 и 20 минути на ден са достатъчни, за да усетиш как в рамките на месец лека полека започваш да отливаш застоялата негативна енергия, как започваш да ставаш все по-лек и по-лек и все по-често да разбираш, че ежедневните дребни или по-големи проблеми и неприятните ситуации не са най-важното, не определят теб и живота ти и постепенно стават все по-малко и все по-малки. Много дълго стана това изречение, но стана хубаво :)

Сега ти пожелавам една прекрасна вечер, а за лека нощ можеш да си пуснеш някоя от безплатните медитации в You Tube канала на I am House като например тази: https://www.youtube.com/watch?v=KdrTImaaDm0

За по-дълбока и цялостна трансформация можеш да си вземеш някоя от изключителните и вълшебни медитации на Милена: http://milenameditations.com/meditacii

Love,

Стояна

Медитация: Почувствай щастието

Повече за Стояна Кирова

Стояна е автор и управител на холистичната платформа iamhouse.bg. Маркетинг и PR специалист с богат опит в медиите и рекламата. Има обширни интереси и знания в сферата на холистичния начин на живот, а най-голямата й цел е да прави от всеки ден най-добрия и да вдъхновява всеки, който иска да живее живота на мечтите си - да го направи :)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *