манго със семена

манго със семена

Здравей!

Предлагам ти една екзотична и вкусна рецепта. Преди у нас не се срещаше често манго, но напоследък го има както в повечето магазини, така и на пазара. Мангото е един страхотен плод с интересен вкус и е чудесно за сокове и смутита. А със сусам и ленено семе е просто невероятно ;)

Мангото, както и бананът, е плод определян като суперхрана. То осигурява на организма по малко от почти всичко нужно – то е с богато съдържание на натрий, бета каротин, витамини от групата на B и витамин E. Съдържа калций, желязо, калий, магнезий и мед.

Когато избираш манго гледай да е меко с гладка повърхност :)

СЪСТАВКИ:

1/2 манго
1/2 банан
2 ябълки
1 сл ленено семе
1 сл сусам
4 сл кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстискай ябълките със сокоизстисквачка. В блендер сложи половин обелено и нарязано манго, половин банан, 4 сл натурално кисело мляко, 1 сл ленено семе, 1 сл сусам и добави сока от ябълките. Блендирай за около 30 секунди.

Много е вкусно! ;)

манго със семена

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *