Магданозено Песто

Магданозено Песто

Здравей!

Предлагам ти едно вкусно магданозено песто! Може да го използваш като добавка към салати и спагети, да го използваш за намазване на филийки или крекери. Със сигурност ще му намериш добро приложение ;)

Магданозът съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, витамини А и С, магнезий. Той има високо съдържание на минерални соли, което помага за бързо неутрализиране на киселинността на кръвта и я прави по-алкална.

СЪСТАВКИ:

2 връзки магданоз или около 80 гр
80 гр лешници
2-3 скилидки чесън
15 сл зехтин
4 сл лимонов сок

ДОБАВКИ:

химлайаска сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В кухненски робот или чопър постави всичките съставки. Може да нарежеш магданоза, за да не се затрудни машината. Пасирай до получаване на смес подобна на пастет. По желание овкуси със хималайска сол и черен пипер или друга подправка :). Прави се наистина бързо и лесно!

Магданозено Песто

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
6 коментара по “Магданозено Песто”
  1. Поздравления за вашата годишнина! Бъдете все така усмихнати, ведри, чаровни и светли! За вашата отдаденост да помагате, учите и развивате Нови качества поклон и благо-дарности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *