За липсата на енергия и 10 начина как да си я върнем

За липсата на енергия и 10 начина как да си я върнемСлучвало ли ви се е да се събуждате изморени? Да не можете да отлепите клепачите си? Да клюмате следобед пред лаптопа? Едвам да дочаквате прегръщането на възглавницата вечер?
Да сте станали по-мудни и демотивирани?
Да се чувствате тежки и бавни?

Може би всеки от нас е имал подобен период. Въпросът е да сме осъзнати, когато преминаваме през такъв и бързо и ефективно да излизаме от това състояние.

На какво трябва да обърнем внимание?

1. Храната и нашите хранителни навици. Какво, кога и как ядем?
Колко пъти се храним на ден?
Какви храни подбираме?
Как ги комбинираме?

2. Какво е качеството на сънят ни?
Успяваме ли да си отпочинем и да регенерираме?

3. Колко вода пием и дали организмът ни е хидратиран?

4. Тренираме ли и възстановяваме ли тялото си правилно след спорт?

5. Имаме ли хормонален дисбаланс?

6. Поддържаме ли правилно pH в организма?

7. Какви емоции ни владеят и дали сне в състояние на баланс? Имаме ли пикове и спадове в настроението?

8. Натрупваме ли излишни килограми?

9. Консумираме ли алкохол?

10. На какъв стрес сме подложени?

Списъкът може да се продължи още, но и само на тези въпроси да отговорите, ще успеете да получите добра картина защо и къде изтича енергията ви.

Сега нека да си представим един съд. Ако наливаме в него, той в един момент ще бъде пълен. Но ако по дъното му има дупки, ще има и изтичане. Колкото по-големи са те, толкова по-неефективно ще работим. Ще наливаме и ще изтича.

За да върнем енергията си и да се чувстваме отново балансирани и добре, ще имаме 2 задачи:
1. Да спрем изтичането, т.е. да запълним дупките
2. Да наливаме повече и в един момент и самият ни съд да нарастне (да преминем на друго ниво)

Насоките за изпълнение на първата и втората задача са на няколко нива – физическо, емоционално и духовно

За липсата на енергия и 10 начина как да си я върнемПърво, избирайте храни, които са чисти, енергийни, богати на хранителни вещества и антиоксиданти.

Ще ги познаете по следния начин:
Ако дадена храна е добра за вас, когато я хапнете, ще се чувствате заредени. Ако не е, ще имате дискомфорт в стомаха, газове, подуване, лош дъх, ще ви избиват пъпки, или най-лесно ще ви се доспива, след като сте я консумирали.

Следете за качеството на съня си! Стремете се да си лягате по-рано заради така наречения „танц на минералите“ калций, натрий, магнезий и калий. Подробна информация можете да намерите в книгата на Барбара Рен „Клетъчно пробуждане“. Наблюдавайте дали и в колко точно се събуждате през нощта. Това е много важен показател за работата на енергийните меридиани – основните канали за протичането на енергията в тялото и състоянието на органите и системите ни.

Когато сме под стрес, клетките се заключват! Освен това клетъчните мембрани стават твърди и непропускливи, организмът ни се дехидратира, подкислява, хормоналните ни нива се променят, метаболизмът ни се забавя! Реално всичко е свързано! Няма как само един аспект да страда, в един момент всички функции престават да се изпълняват нормално.
Ако не си обърнем внимание навреме, след това проблемите ще са много повече и по-задълбочени.
Ако желаете да промените и оптимизирате стила и начина си на хранене и се нуждаете от подкрепа и повече информация, можете да се свържете с мен.

Сега преминаваме към по-неочевадните причини да нямаме енергия

1. Запитайте се кога, в какви ситуации изпитвате спад в енергията. Дали е заради даден човек или обстоятелство? Или пък не обичате и не харесвате работата си?
Обичам една мисъл „Хората не са мързеливи, просто имат цели, които не ги вдъхновяват“. Замислете се кога ви домързява?
И сега по-трудната част: Намалете ситуациите, хората и обстоятелствата, които ви изцеждат. Или поне започнете да променяте нагласата си към тях.
2. Имате ли обещания, които не сте изпълнили? Ангажименти, уговорки?
Те са мощен смукач на енергия.
Започнете да ги предоговаряте или да ги изпълнявате. Ще се усетите летящи от енергия!
3. Помислете какво ви зарежда и започвайте да го правите колкото се може по-често.
И сега хубавата част: когато практикувате тези три стъпки редовно и поне за 21 дни без прекъсване, вие създавате нови навици, нови невронни връзки и правите квантов скок – променяте реалността си. Т.е. освен че си наливате енергия по-качествено, уголемявате и вашия „съд“.
Май този път почти всяко изречение може да бъде заглавие на следваща статия:)
Така че очаквайте новите материали. А дотогава експериментирайте!

Ето и резюме на 10-те начина как да си върнем енергията бързо и ефективно

1. Правилната за вас храна и достатъчно вода
2. Качествена почивка и сън
3. Активност, движение и спорт, последвани от добро възстановяване
4. Антистрес действия
5. Сбогуване с хора и дейности, които ви натоварват
6. Предоговаряне и изпълняване на обещания и уговорки
7. Правене на неща, които ви зареждат, ентусиазират и мотивират
8. Изграждане на нови навици и невронни връзки
9. Наблюдавайте и се забавлявайте в процеса
10. Изпитвайте любов и благодарност към себе си

Наблюдавайте как се променя нивото ви на енергия и вибрациите ви! Каква става вашата реалност! Ще се радвам да споделите вашите нови опитности!

С пожелание за красиви дни,

Дени


За липсата на енергия и 10 начина как да си я върнем

За липсата на енергия и 10 начина как да си я върнем

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *